Així serà el nou Pont de les Flors de València

El Pont de les Flors de València comptarà amb un nou paviment que reproduirà el color i la textura de la fusta

Guardar

Un gran acto inaugurará la nueva denominación del puente de las Flores - Rita Barberá
Un gran acto inaugurará la nueva denominación del puente de las Flores - Rita Barberá

Després dels treballs de rehabilitació i manteniment del Pont de les Flors de València, una de les principals vies i artèries de la ciutat, que han durat sis mesos, es presenta, ara, la nova imatge del Pont de les Flors. Així, les voreres comptaran amb un nou paviment, que imitarà el color i la textura de la fusta, però que en realitat està compost per taulers de plàstic reciclat. Una nova solució que permetrà un estalvi en el manteniment d'aquest pont de la ciutat, i que podrà fi a les obres de reparació.

Com ha destacat la vicealcaldessa de València en funcions, Sandra Gómez, "es tracta d'un material que presenta millors prestacions, quant a resistència al desgast, baixa relliscada, i major resistència al trencament. A més, l'aspecte és idèntic al d'un paviment de fusta, amb el que es respecta l'aparença original del pont". Així, ha afegit, "amb la substitució prevista del paviment hem decidit adoptar una solució nova que millorarà no sols l'aspecte i la funcionalitat i comoditat del pont, sinó també la durabilitat, reduint la necessitat i el cost de manteniment futur del pont".

I és que en l'actualitat, el paviment del pont de les Flors està compost per fusta natural. D'aquesta manera, amb el pas del temps i la seua exposició permanent al sol, el paviment es deteriora presentant problemes com desgast o deformacions que provoquen ensopegades i caigudes.

Cal destacar que, a causa de l'incendi intencionat que es va declarar al desembre de l'any passat, el pont de les Flors va patir danys, com l'alçament del tauler d'uns cinc centímetres, que va generar un xicotet regruix en la calçada del carril central, així com la deformació d'algunes peces d'acer i danys superficials en la pintura.

Per aquest motiu, es va decidir dur a terme la rehabilitació d'aquest pont a través d'una actuació que ha ascendit a quasi 700.000 euros, i que han suposat, entre altres, el modelatge i càlcul estructural per a certificar la seguretat del pont, la reparació dels elements estructurals i soldadures danyats pel foc, la substitució de peces de suport, l'eliminació del regruix en la calçada, la substitució de la junta de dilatació, el sanejat i reparació de plaques de suport dels suports, la neteja i pintura de l'estructura, així com la substitució del paviment de fusta de les voreres.

Destacats