El nou Palau de la Música de València estarà acabat en juliol de 2023

Les obres del Palau de la Música de València avancen segons els terminis previstos

Guardar

Palau de la Música. Imatge: José Miguel Piquer
Palau de la Música. Imatge: José Miguel Piquer

El nou Palau de la Música de València estarà acabat aquest estiu. Segons els terminis previstos, les obres podrien acabar a principis del mes de juliol de 2023. Així ho ha avançat l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, que ha visitat l'avanç de l'actuació juntament amb les regidores de Gestió de Recursos i Recursos Culturals, Lluïsa Notario i Gloria Tello.

"Es tracta d'unes obres complexes, però que deixaran aquest Palau de la Música com un Palau adaptat a la situació actual amb un rendiment energètic adequat perquè volem ser una ciutat descarbonitzada energèticament", ha assenyalat l'alcalde.

Per part seua, Notario ha especificat que "estem davant un projecte de rehabilitació molt ambiciós. Quan es va projectar, no es va plantejar només com una reparació del sostre. És una oportunitat per a fer una rehabilitació integral de l'edifici en uns paràmetres de recuperació de l'essència original, però adaptat al segle XXI". Així, segons la regidora, "les vidrieres, la nova climatització de les sales i les plaques fotovoltaiques baixaran moltíssim el consum energètic de l'edifici".

Vista obres Palau Música de València
Vista obres Palau Música de València

Les obres del Palau de la Música de València van començar l'abril de 2022 amb un pressupost final d'11.393.527 euros, dels quals tres milions estan subvencionats pels fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de la Unió Europea i, més concretament, del programa europeu d'impuls a la rehabilitació d'edificis públics municipals.

En aquests moments, i a sis mesos de la finalització de les obres, la rehabilitació avança segons el que es preveu. Ja s'han dut a terme tasques de desmuntatge i demolició, s'han protegit els paviments interiors, s'ha desmuntat la trompeteria, s'ha protegit l'orgue, s'han desmuntat i emmagatzemat les butaques de les sales i s'està treballant simultàniament en tot l'edifici, és a dir, la sala Rodrigo, la sala Iturbi, el vestíbul, la façana, la sala d'exposicions i en la climatització de l'edifici.

Entre les principals modificacions, ha destacat Ribó, estan "els canvis en la fusta per a millorar la sonoritat; els canvis en la refrigeració per a reduir el consum energètic i eliminar les humitats; així com el canvi de les vidrieres del vestíbul o la instal·lació de places solars".

Destacats