Així serà el nou espai enjardinat de València en el districte de Patraix

L'Ajuntament de València ha aprovat el projecte per a enjardinar una zona del barri Vara de Quart

Guardar

Simulació de l'actuació en el carrer  Fray Juníper Serra de València
Simulació de l'actuació en el carrer Fray Juníper Serra de València

València continua amb la renaturalització d'espais a la ciutat. En aquesta ocasió, ha sigut el torn d'una zona del districte de Patraix, concretament en el barri Vara de Quart. Així, l'àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament de València ha aprovat el projecte per a enjardinar el carrer Fray Juníper Serra. Però, com serà aquest nou espai de València?

L'àmbit d'actuació d'aquesta secció de la mitjana sense urbanitzar té 150 metres de llarg per huit d'ample i els treballs permetran el seu complet condicionament i enjardinament "després de més de 16 anys sense cap mena d'ús", ha assenyalat la vicealcaldessa en funcions, Sandra Gómez. Així, ha afegit que "amb aquesta actuació, dotem al barri d'una nova zona d'estada amb vegetació i arbratge per als seus veïns i veïnes, i posem fi a un solar que generava problemes d'accessibilitat i salubritat, ja que quan plovia s'entollava i omplia de fang i pols els carrers dels voltants. Ara, amb l'adequació d'aquest espai tan reivindicat pels residents de Tres Forques-Vara de Quart, dignifiquem i completem un dels últims espais sense condicionar que quedaven en el barri".

L'actuació pretén convertir aquest espai en un passeig enjardinat, un espai d'estada, atractiu, que done continuïtat a la resta de trams de mitjana. A més, connectarà amb el jardí existent al costat de l'estació de servei. Així mateix, cal destacar que el disseny dona un protagonisme principal a l'accessibilitat, pensant especialment en les persones majors, i a la vegetació i l'arbratge, creant un recorregut amb ombres que acompanye a diferents zones de descans", ha continuat Gómez.

El cost d'aquesta actuació en el districte de Patraix de València s'ha estimat en uns 386.000 €, amb un termini d'execució de 4 mesos. Un projecte més per a millorar la qualitat ambiental en els barris de la ciutat.

Arxivat a:

Destacats