El nou centre de salut de Malilla obri les seues portes

Guardar

Inauguració del Centre Salut de Malilla
Inauguració del Centre Salut de Malilla

Obri les seues portes el nou centre de salut de Malilla. L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha assistit a la inauguració i ha recordat que a la fi d'este mes començaran les obres del nou centre social que l'Ajuntament habilitarà en el barri, i que suposarà una inversió de 6,6 milions d'euros.

Es tracta d'una dotació executada per la Conselleria de Sanitat, amb unes dimensions fins a cinc vegades majors que el centre que funcionava fins ara, i que té capacitat per a atendre fins a 40.000 persones. Catalá ha visitat el nou espai assistencial, junt amb el president de la Generalitat, Carlos Mazón, i el conseller de Sanitat, Marciano Gómez.

"Hui estem molt contents per obrir el nou centre de salut de Malilla", ha assegurat Catalá, qui ha agraït a la Generalitat "per invertir en un dels barris més importants i amb més expansió de la ciutat de València". L'alcaldessa ha assegurat que Malilla "és molt important per a nosaltres, i ho vam demostrar amb fets; no només amb la inauguració de hui, sinó amb els següents projectes que vindran".

De fet, Catalá ha recordat que en uns pocs dies, l'última setmana del mes en curs, està previst l'inici de les obres del centre social que l'Ajuntament té previst habilitar al barri, i que suposarà una inversió de 6,6 milions d'euros. El mes d'abril passat, la Junta de Govern Local va adjudicar l'execució d'este nou centre social amb un termini previst de 18 mesos. El nou espai albergarà un centre de majors, un centre de joventut, una seu de la Universitat Popular, i una biblioteca municipal, entre altres elements. L'immoble s'alçarà al costat del parc de Malilla, en l'encreuament dels carrers de Vicent Carceller i Illa Formentera, sobre una parcel·la rectangular de 2.000 metres quadrats. Comptarà amb tres plantes i mil metres quadrats de superfície útil i amb una esplanada per als vianants de 625 metres quadrats. La zona, que disposarà de mobiliari urbà i arbratge, servirà d'accés al centre cívic i el separarà d'una futura zona esportiva. Tal com ha explicat l'alcaldessa, "esta nova dotació permetrà incrementar el número dels equipaments dels quals podran gaudir els veïns i les veïnes del barri".

El nou centre de salut

El nou centre de salut, inaugurat hui, edifici està situat en la carretera Malilla i ocupa una superfície de 3.385 metres quadrats, distribuïts en planta baixa i una altura, la qual cosa suposa multiplicar per cinc l'espai del centre de salut Enginyer Joaquín Benlloch, al qual substituïx, i que fins hui atenia 33.300 persones de la zona. Amb l'ampliació de superfície, les consultes de Medicina Familiar passen de 10 a 16, i les consultes d'Infermeria de 3 a 10. En l'àrea de Pediatria, es passa de 3 a 5 consultes, i d'1 a 3 consultes d'Infermeria Pediàtrica. Així mateix, hi ha amb una sala de lactància amb canviador per a bebés i, en l'àrea maternal, a més de les consultes per a matrones, s'inclou una sala d'educació maternal amb capacitat per a 25 persones.

En total, una inversió de 5.135.643 euros. El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha assenyalat que el Consell "continua avançant en l'atenció primària per a garantir la sanitat pública i de qualitat que mereixen els ciutadans", i ha subratllat el compromís i l'esforç del Consell per a "desbloquejar, accelerar i millorar" les infraestructures sanitàries "per a assegurar l'equitat en el tracte sanitari".

Altres projectes per al barri

Catalá ha destacat la importància d'este nou centre de salut, i del pròxim centre social de la zona, i s'ha referit a altres projectes que el govern municipal té "en cartera per al barri", com per exemple la nova comissaria de Malilla, de la qual ja s'ha conclòs la redacció del projecte i ara està en fase de supervisió per part del personal tècnic municipal.

També ha citat l'alcaldessa "la millora que hem fet a l'entorn de l'hospital La Fe en matèria de mobilitat, una renovació d'enllumenat per 270.000 euros; i les obres en marxa del Col·legi Públic 106, que suposen una inversió de més d'11 milions d'euros, i que permetrà substituir al CP Fernando dels Rius. "Este equip de govern ha realitzat una inversió històrica, de més de 20 milions d'euros, en Malilla, un barri en expansió que està rebent tota l'atenció que mereix", ha explicat Catalá.

"Per a nosaltres este barri de la ciutat és molt important bastant –ha conclòs l'alcaldessa - i en els pròxims anys es notarà molt esta importància amb nous equipaments que també responen a l'increment de població que té este barri". "Estem molt bolcats en totes les necessitats dels veïns que viuen ací", ha conclòs.

Destacats