El nou Centre Municipal de Joventut de la Malvarrosa obri les seues portes

La dotació municipal disposa també d'una sala de lectura i estudi

Guardar

La regidora de Joventut, Maite Ibáñez
La regidora de Joventut, Maite Ibáñez

El nou equipament públic és un suport per a les persones joves de barri, en el qual s'ofereix un servici d'assessorament juvenil i informació, a més de cursos, tallers i altres activitats formatives i d'oci. A més, el local disposa d'un espai que serveix com a sala de lectura i estudi, en el qual es poden realitzar activitats culturals, tallers, presentacions o conferències.

El nou Centre Municipal de Joventut del barri de la Malva-rosa, al carrer Cavite, 25, ha obert les seues portes aquesta vesprada, i la Regidoria de Joventut ha organitzat una jornada de portes obertes, en la qual s'ha explicat a les persones joves, veïns i veïnes, els nous servicis i activitats que ofereix el CMJ.

A l'obertura ha assistit la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, i la regidora de Joventut, Maite Ibáñez, qui ha assegurat que aquesta nova dotació pública "dinamitzarà el barri i millorarà els servicis municipals oferits als veïns i veïnes, i molt especialment a la gent jove". "Volem donar suport als espais per a la formació, la cultura i la convivència veïnal", ha afirmat.

La principal funció del CMJ és servir com a punt d'informació i assessorament juvenil en matèria de programes municipals, ocupació, oci, cultura, programes europeus, salut, medi ambient o participació. Com a centre d'activitats per a joves, aquest espai es converteix en un punt de trobada i en el qual es duen a terme nombroses activitats organitzades pel centre, així com els Tallers Apunta't, des de la Finestra de Participació.

A més, és un punt d'informació i derivació a activitats de la ciutat com el SIAJ (Servici d'Informació i Assessorament Juvenil), activitats d'oci saludable, cursos d'idiomes i formatius, etc. També s'afavorirà la cessió d'espais per a activitats de grups joves del barri i la col·laboració i coordinació amb les entitats del barri. A més, afavorirà la dinamització de l'associacionisme juvenil.

En este centre, dues tècniques d'animació sociocultural prestaran els servicis del centre amb un horari de dilluns a divendres als matins de 10.30 a 13.30 i a les vesprades de 16.30 a 21.00 h. A més, també podrà obrir alguns dissabtes al matí.

Ibáñez ha destacat que "en l'arrancada d'activitats començarem, a més, amb la realització de l'Estiu Urbà Malva-rosa, que tindrà lloc durant el mes de juliol". A partir del 13 de juny començaran les inscripcions d'Estiu Urbà, activitats per a gent jove d'entre 10 i 15 anys, que formen part del programa Estiu Jove i es realitzen a través dels Centres Municipals de Joventut. Estiu Urbà Malva-rosa ofereix una programació de dilluns a divendres, en la qual les xiquetes, xiquets i adolescents podran gaudir d'activitats nàutiques en La Marina, acudir a la piscina i al Casal d'Esplai El Saler, tallers de reciclatge, activitats musicals o de dansa, entre altres.

Els Centres Municipals de Joventut tenen un servici permanent d'informació, assessorament, formació, dinamització sociocultural i incorporació en la vida social i activa de les persones joves. En ells, a més de parar atenció juvenil des d'un criteri de proximitat, es realitzen cursos i tallers a més de servir com a aula d'estudi.

Destacats