Nadal a València 2023: pirotècnia, dos milions de llums i un monumental arbre a l'estil Rockefeller Center

La il·luminació, l'art floral i la música ompliran de màgia els carrers de València durant el Nadal més Mediterrani

Guardar

Espectacle pirotècnic en la plaça de l'Ajuntament de València durant el Nadal
Espectacle pirotècnic en la plaça de l'Ajuntament de València durant el Nadal

València es prepara per a donar la benvinguda al Nadal 2023 amb l'arribada del mes de desembre. Amb el lema "Nadal Mediterrani", l'Ajuntament de València ha preparat una programació que promet omplir la ciutat de llum, color i alegria. La inauguració de la il·luminació nadalenca tindrà lloc l'1 de desembre a les 19.00 hores, en un espectacle previst en la plaça de l'Ajuntament de València, marcant el començament d'un mes ple de festivitats.

Precisament, la plaça de l'Ajuntament serà l'epicentre de la diversió, albergant un impressionant arbre de Nadal de 20 metres, il·luminat i decorat a l'estil "Rockefeller Center".

Increment de la il·luminació

Des de l'1 de desembre, cada vesprada de 18.00 a 00.00 hores, els carrers de València es vestiran amb més de 2 milions de llums LED, un 45% més que en l'edició anterior. Els caps de setmana, l'espectacle s'estendrà mitja hora més, permetent a residents i visitants gaudir encara més de la decoració nadalenca.

El compromís de l'Ajuntament amb la sostenibilitat i amb la capitalitat verda europea es reflecteix en la incorporació de més de 9.000 plantes de Nadal en tota la ciutat, i l'arribada d'un arbre nadalenc a cada districte. La decoració floral prendrà un paper destacat, especialment en la façana de l'Ajuntament, on la campiona del món de decoració floral, Lina Roig, dissenyarà un espectacular tapís floral, que es podrà gaudir, també, a partir del dia 1 de desembre.

Muntatge de l'arbre de Nadal en la plaça de l'Ajuntament de València
Muntatge de l'arbre de Nadal en la plaça de l'Ajuntament de València

Pirotècnia i música

El Nadal a València comptarà amb tres esdeveniments pirotècnics, incloent-hi castells de focs artificials durant la inauguració de l'enllumenat, en la cavalcada dels Reis d'Orient i en la celebració de nit de Cap d'Any.

La presència musical serà un element clau, amb actuacions en directe durant tota la temporada nadalenca. Corals, bandes i grups musicals animaran els carrers, contribuint a crear un ambient festiu i alegre en tots els racons de la ciutat.

Pesebres monumentals

Els naixements també tindran el seu protagonisme, amb un pesebre en la plaça de l'Ajuntament, recuperat per Ceballos y Sanabria, i una ruta de pesebres monumentals que destacarà obres com el Betlem Monumental de l'Ajuntament amb referència a Sorolla o el Betlem napolità en el Museu de la Seda, entre altres.

La campanya nadalenca també estarà alineada amb els comerços de València, buscant impulsar el comerç local i fer de la ciutat el destí preferit per a les compres nadalenques. Incentius com el carrusel i la pista de patinatge en la plaça de l'Ajuntament busquen atraure els ciutadans i visitants per igual.

Amb "Nadal Mediterrani", València es prepara per a viure un Nadal ple de llum, tradició i diversió, convidant a tots a submergir-se en la màgia d'aquestes festes.

Destacats