Montón: 'En la Comunitat Valenciana ja han rebut tractament 7.274 pacients amb hepatitis C'

Guardar

160728_NP_MONTON_Hepatits_C2
160728_NP_MONTON_Hepatits_C2

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha assegurat que el seu departament s'ha fixat com a prioritat detectar els casos ocults d'hepatitis C i que els pacients accedisquen de manera normal al sistema sanitari, "es dir, que acudisquen als professionals amb la tranquil·litat i la confiança que genera l'aval d'un tractament eficaç i la menor probabilitat de noves infecciones".

Montón ha recordat que, fins a la data, en la Comunitat Valenciana han sigut tractats 7.274 pacients amb els nous antivirals. D'ells, 2.510 des de gener d'enguany. "La Comunitat Valenciana hi ha tractat a més pacients, en termes relatius, que la mitjana d'Espanya; de fet, per cada milió d'habitants s'han tractat un total de 737 pacients enfront dels 624 de mitja estatal, un 18% más", ha explicat.

La consellera ha fet estes declaracions en l'Hospital La Malva-rosa de València, que ha acollit un acte conjunt entre la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, els professionals sanitaris i les associacions de pacients, amb motiu de la commemoració, el 28 de juliol, del Dia Mundial contra l'Hepatitis.

"En la nostra Comunitat, s'estima una prevalença d'infeccions que podria oscil·lar entre el 0,3 i el 1,8%, i és per això que des de Sanitat treballem per a posar fre a la transmissió de les hepatitis víriques, especialment l'hepatitis C, i perquè totes les persones afectades tinguen accés a la prevenció, l'atenció i el tractament segur, efectiu i asequible", ha afegit.

Per la seua banda, l'hepatòleg Moisés Diago ha destacat que a Espanya, el Pla Estatègic per a l'Abordatge de l'Hepatitis C prioritza tractar els pacients que tenen dany hepàtic i permet donar tots els nous tractaments aprovats en el món. Diago ha subratllat que la Comunitat Valenciana "es l'autonomia que més pacients hi ha tractat respecte a la seua població amb més de 7.000 tractaments, la qual cosa suposa una xifra semblant a tots els tractats en el Regne Unit". "La taxa de curació està per damunt del 97%, els nous fàrmacs representen una millora espectacular que permet curar a la majoria dels pacients amb molt pocs efectes secundaris".

Destacats