Mites i veritats de la famosa taronja valenciana

Guardar

Taronja valenciana
Taronja valenciana

A València la taronja és la fruita per excel·lència. Quan arriben els mesos de fred, les taronges madures arriben a les cases valencianes i, siga en suc o en forma de gallons, gaudir-les és un dels clàssics de l'hivern.

Sens dubte, forma part de la identitat dels valencians i valencianes. Els seus carrers desborden de tarongers per tots costats i, quan hi ha fortes pluges, els seus fruits també pinten el sòl amb els seus brillants colors.

No per res molts turistes reconeixen en esta fruita un dels símbols de la ciutat del Túria, on es conrea gràcies al seu clima. Per descomptat, molts no poden deixar la ciutat sense provar l'aigua de València, consistent en cava, vodka, ginebra i, per descomptat, suc de taronja de temporada. Si passegen per l'estadi del Valencia CF o pel del València Basket, els seus colors també desperten records...

Per què la taronja és tan famosa? Més enllà de la gran quantitat de varietats, com la sucosa navelina o la dolça sal·lustiana, els responsables són el seu sabor i sobretot les seues propietats. I, a més de la vitamina A, B i G, la Vitamina C.

Està comprovat científicament que la falta d'esta vitamina, present en els cítrics, provoca que els símptomes d'una grip o un refredat empitjoren. Al mateix temps, esta vitamina és important per als qui vulguen controlar el seu pes o evitar malalties al cor.

Però no és solament la vitamina C la que dóna els majors avantatges a la taronja. El fòsfor contribueix a controlar l'estrés, el magnesi ajuda a bregar amb el restrenyiment, mentre que el calci permet un bon desenvolupament dels ossos en els més xicotets. Tots estos elements fan de la taronja la fruita més important de València i un motiu d'orgull per als seus habitants.

Consells per a consumir taronges

-Menjar-les amb l'estómac buit o entre menjars, ja que en digerir-se en l'intestí prim eixa part del sistema digestiu ha d'estar lliure per a evitar la pesadesa.

-Es pot consumir el seu suc després de passades algunes hores. Les propietats de la Vitamina C solament es perden a temperatures majors a 120 °C.

-Evitar prendre medicaments juntament amb suc de taronja, ja que la seua composició pot variar l'efecte cercat.

Arxivat a:

Destacats