Millora el reciclatge en Falles, malgrat d'augment de residus

Soriano ha fet balanç dels residus que s'han generat en Falles i del funcionament dels equips de neteja durant aquests dies

Guardar

Reciclaje_Falles
Reciclaje_Falles

Pilar Soriano, coordinadora de l'àrea de Medi Ambient a l'Ajuntament de València, ha fet aquest matí un balanç de les primeres xifres que s'han donat en aquestes Falles quant a recollida de residus, a penes unes hores després de la finalització de les celebracions. Soriano s'ha mostrat satisfeta amb el treball exercit, fent un esment especial a la gran col·laboració per part de les diferents comissions falleres per a mantenir la ciutat neta i en bones condicions malgrat els excessos de les festes i alguns altercats puntuals.

A les 8 h aquest matí ja s'havien finalitzat totes les accions de neteja, malgrat la pluja d'anit, deixant València en condicions perquè les veïnes i veïns pogueren tornar als seus treballs amb total normalitat. No obstant això, el dispositiu no finalitzarà fins al pròxim 23 de març, continuant amb la neteja general a fons de tota la ciutat, a més de les carpes i llocs que encara queden per desmuntar als carrers.

Durant aquestes falles s'ha augmentat el reciclatge en general, amb el quasi milió de persones que ens han visitat durant aquests dies, sobretot concentrades en els dies 15 i 16, divendres i dissabte, amb un descens en els següents dies, el diumenge i el dilluns.

Augmenta el reciclatge selectiu

Els valencians i valencianes han augmentat en general els percentatges de reciclatge en relació a l'any passat, mentre que la recollida del fem en els contenidors grisos ha baixat un 2%. S'ha aconseguit la xifra de 2446 tones de cendres aquesta nit durant la cremà, encara que el número s'ha vist augmentat un 11'5% a causa del pes extra per l'aigua de la pluja. El dispositiu ha funcionat perfectament i s'han complit els objectius de temps.

Només aquesta nit, s'han mobilitzat 34 brigades amb palets, cisternes i un total de 300 equips mecànics i 600 treballadors i treballadores per a aconseguir els resultats desitjats en els horaris previstos.

Quant als residus selectius, la recollida de paper i cartó s'ha vist augmentada en un 14'56%, amb més de 307 tones; el reciclatge del vidre ha augmentat en un 6'31%, amb 355'7 tones; per part seua, els envasos han crescut un 25'14%, amb un total de 242'36 tones recollides. Soriano assegura que s'han vist els resultats de la campanya dels gots reutilitzables, amb molt bona acceptació per part de les comissions falleres.

Dins de la producció de papereres, també ha augmentat en un 38'13%, arribant a 6575 kg.

Pilar Soriano ha volgut destacar la gran col·laboració de totes les comissions falleres, dins de la neteja diària; encara que avisa a la ciutadania i als visitants que "hi ha unes normes mínimes de civisme que s'han de complir", sobretot quan estem parlant d'espais públics que compartim amb la resta de persones. Quant a comissions, posa l'accent principalment al treball que han exercit per a evitar que se celebren botellons als carrers, minimitzant les incidències.

Per part seua, entre els dies 12 i 19 de març es van realitzar un total de 68 inspeccions, que van resultar en sol 6 avisos verbals a falles, les quals van millorar ràpidament la seua conducta.

Al llarg d'aquesta setmana es tindran més dades concretes quant a papereres i incidències, però ja s'ha avançat que no s'han produït problemes significatius excepte la crema de 31 contenidors, encara que en el repàs sempre es troba algun altercat més.

Arxivat a:

Destacats