Un milió de persones trien el servei nocturn d'EMT València per a moure's per la ciutat

En tan sols quatre mesos, EMT València ha registrat un 150% més de persones usuàries que en el mateix període de l'any passat

Guardar

EMT València servici nocturn especial per Sant Joan
EMT València servici nocturn especial per Sant Joan

EMT València es consolida a la ciutat com el mitjà de transport públic per excel·lència. I és que les millores introduïdes, especialment, en el servei nocturn han fet que l'Empresa Municipal de Transports registre dades històriques. Tant és així que, en el que portem d'any, un milió de persones han triat el servei nocturn d'EMT València per a desplaçar-se, la qual cosa suposa un 150% més que en el mateix període de l'any passat, és a dir, 400.000 persones més; i un 60% més que en 2019.

Unes dades que s'espera que continuen creixent a mesura que avance l'any, gràcies a la incorporació de la línia 64 a les rutes nocturnes. En l'actualitat, un total de 24 línies de l'EMT faciliten la circulació per València i la seua àrea metropolitana. Aquestes són: la línia 4, 7, 8, 9, 10, 14, 16, 19, 24, 25, 26, 27, 28, 60, 62, 64, 67, 70, 72, 73, 81, 93, 99 i C3.

A més, cal recordar que, en cadascuna d'aquestes línies, es pot sol·licitar el servei de les parades violeta. Una iniciativa que ha tingut molt bon acolliment per part de la ciutadania, i que permet a les dones que viatgen soles o acompanyades d'una altra dona o d'una persona dependent, sol·licitar una parada a demanda en un lloc més pròxim a la seua destinació, sempre que no supose el desviament en el recorregut de l'autobús.

Bus EMT nocturno
Bus EMT nocturn

No obstant això, EMT València segueix en la línia de la modernització, amb l'objectiu de convertir-se en un mitjà de transport de referència. Així, no només s'han incorporat, des del passat 7 d'abril, noves línies exprés que connecten la ciutat – des de Porta de la Mar – amb les platges del sud – El Saler i Pinedo – en un trajecte de 30 minuts, i que començaran a circular els caps de setmana a partir del 15 de juny; sinó que a més, s'està posant en marxa el pagament amb targeta, mòbil o rellotge. La previsió és que, entre maig i juny, ja estiga disponible en els quasi 500 autobusos de l'EMT.

Finalment, és important destacar que València estudia ara noves fórmules innovadores que permeten apostar per energies verdes i zero emissions. En aquest sentit, el passat mes de març s'incorporava a la flota el primer autobús d'hidrogen verd per a estudiar la seua possible implantació a la xarxa urbana. De moment, es tracta d'un projecte pilot que s'ha introduït en una de les línies de l'EMT per a analitzar l'autonomia o el consum de l'autobús.

En paraules de l'alcalde de València, Joan Ribó, "hem renovat profundament la flota d'autobusos municipals fins a aconseguir que més del 50% dels vehicles siguen híbrids o elèctrics, la qual cosa ens ha permés ser més sostenibles i reduir la petjada de carboni en un 22%, però volem continuar fent passos".

Per part seua, el regidor de Mobilitat Sostenible i president de l'EMT, Giuseppe Grezzi, ha posat en valor totes aquestes accions que segueixen la línia de crear "un transport públic cada vegada més accessible, còmode i eficient i que responga a les necessitats de tota la ciutadania i garantisca l'accessibilitat universal".

Destacats