Metrovalencia inicia el seu servei nocturn amb viatges gratuïts aquest dissabte i cabina DJ

El servei de metro nocturn estarà disponible els divendres, dissabtes i vespres de festius

Guardar

Fiesta Servicio Nocturno Metro Valencia
Fiesta Servicio Nocturno Metro Valencia

Metrovalencia inicia aquest cap de setmana els nous serveis nocturns de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) per a la ciutat de València i la seua àrea metropolitana que, sota la denominació de 'A la lluna de Metrovalencia', permetran als usuaris desplaçar-se els divendres, dissabtes i vespres de festius a diferents destinacions fins a aproximadament les 2.30 hores, pas pel centre de la capital.

En concret, el servei nocturn començarà el divendres dia 14 i tindrà la seua continuïtat el dissabte dia 15 amb una jornada de "portes obertes" que suposarà que els passatgers podran viatjar de manera gratuïta en l'horari nocturn, a partir de les 22.30 hores.

FGV, en col·laboració amb la Federació d'Oci, Turisme, Joc, Activitats Recreatives i Indústries Afins de la Comunitat Valenciana (FOTUR), instal·larà una cabina de DJ dins d'una unitat de metro que anirà desplaçant-se per la xarxa animant als més joves a aprofitar el nou servei.

La consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Transport, María José Salvador, ha assegurat aquesta setmana en la presentació del nou servei que "l'aposta de la Generalitat pel transport públic és indiscutible" i que "València i la seua àrea metropolitana se situen, per fi, en l'àmbit de les ciutats europees que també tenen aquest servei. Som la tercera àrea metropolitana d'Espanya i hem hagut d'esperar fins a 2018 per a tenir metro nocturn".

María José Salvador també ha anunciat que en la Nit de cap d'any s'oferirà servei ininterromput durant tota la nit, fins a enllaçar amb el servei del matí de l'1 de gener i que tant les freqüències com les destinacions, "estan previstos que es milloren a partir del pròxim any, una vegada completades les necessitats tècniques i de personal que suposa l'engegada aquesta nova oferta de transport públic".

Servei inicial

Des del 14 de desembre circularan trens per València i l'àrea metropolitana en les línies de metro, amb una freqüència de pas entre 20 i 30 minuts pel centre de la ciutat, a partir de l'últim servei habitual abans de mitjanit, en aquells trams en direcció a Aeroport, Torrent, Torrent Avinguda i Marítim-Serreria.

Cada seixanta minuts, els trens circularan en direcció a les estacions de Seminari, Paterna i Alboraia. Els últims trens en circulació tindran el seu final de destinació a Picassent, Bétera, Llíria, Rafelbunyol i Riba-roja del Túria.

Els últims passos pel centre de la ciutat de València, prenent com a referència l'estació d'Àngel Guimerà, en la qual conflueixen les Línies 1, 2, 3, 5 i 9, tindran lloc entorn de les 2.30 hores.

En les línies tramviàries, els tramvies circularan amb intervals de pas de 60 minuts en totes les línies, tenint en compte que en la L4 el trajecte és entre Doctor Lluch i Vicente Andrés Estellés.

Els últims passos per la parada de Benimaclet cap a les diferents destinacions tindran lloc entorn de les 2.30 hores.

Millores de freqüències i servei per a 2019

En el primer trimestre de 2019 es realitzaran millores en les freqüències i en els serveis en els trens nocturns que circularan per València i l'àrea metropolitana, amb una freqüència de pas entre 10 i 20 minuts pel centre de la ciutat, a partir de l'últim servei habitual abans de mitjanit, en aquells trams en direcció a Aeroport, Torrent, Torrent Avinguda, Alboraia i Marítim-Serreria.

Cada 40 minuts els trens circularan en direcció a les estacions de Seminari i Paterna, i cada 80 minuts en direcció a Picassent, Bétera, Llíria, Rafelbunyol i Riba-roja de Túria.

Els últims passos pel centre de la ciutat de València, en l'estació d'Àngel Guimerà, cap a les diferents destinacions tindran lloc entorn de les 2.30 hores.

En les línies tramviàries, els tramvies circularan amb intervals de pas de 40 minuts en totes les Línies, tenint en compte que en la Línia 4 el trajecte és entre Doctor Lluch i Vicente Andrés Estellés.

Els últims passos per la parada de Benimaclet cap a les diferents destinacions tindran lloc entorn de les 2.30 hores.

Serveis mínims

El servei especial nocturn s'adaptarà als serveis mínims decretats per la Direcció general de Treball sobre les diferents mobilitzacions convocades pels sindicats, per la qual cosa es recomana als usuaris que s'informen a través de la pàgina web www.metrovalencia.es i en el telèfon gratuït d'informació i Atenció al Client 900 46 10 46, així com en @metrovalencia i en facebook/metrovalencia.fgv.
Destacats