Metro nocturn de València: més de 460.000 usuaris en deu mesos

La mitjana de viatgers que fan ús del servei de metro nocturn, durant el cap de setmana, arriba als 9.000 usuaris

Guardar

metro_noche
metro_noche

El servei de metro nocturn de València es consolida. I és que, en només deu mesos, ja ha aconseguit els 468.561 usuaris. Sens dubte, es tractava d'un servei molt demandat que, des de la seua posada en marxa el passat 14 de desembre, ha tingut un gran acolliment. Així, d'acord amb les dades facilitades per la conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, els dissabtes s'alcen com el dia estrela.

D'aquesta manera, mentre que els divendres s'han registrat un total de 159.928 viatgers, els dissabtes ascendeix a 225.535 usuaris. En aquest sentit, i segons les dades de les últimes setmanes, la mitjana de viatgers dels divendres se situaria en més de 3.000 i la dels dissabtes en uns 6.000. Finalment, les vespres de festius, incloses dates assenyalades com la Nit de Cap d'Any o Sant Joan, la xifra és de 84.098 desplaçaments.

Gràcies a la posada en marxa del servei de metro nocturn, que va ser possible gràcies a la primera subvenció al transport de l'Estat a l'Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV), Metrovalencia pot oferir als seus usuaris un servei de metro que es prolonga fins a les 3 de la matinada els divendres, dissabtes i vespres de festius. Però, a més, després de les millores que es van posar en marxa enguany, s'ha aconseguit incrementar el nombre de circulacions, així com realitzar millores en les freqüències dels trens.

En l'actualitat, aquestes millores han permés que circulen trens, amb una freqüència de pas entre 10 i 20 minuts, pel centre de la ciutat, a partir de l'últim servei habitual abans de mitjanit, en aquells trams en direcció a Aeroport, Torrent, Torrent Avinguda, Empalme i Marítim-Serradora.

En direcció a Alboraia, la freqüència de pas oscil·la entre 15 i 30 minuts. Cada 40 minuts, els trens circulen en direcció a les estacions de Seminari i Paterna. A més, cada 80 minuts hi ha trens en direcció a Picassent, Bétera, Llíria, Rafelbunyol i Riba-roja de Túria.

Finalment, en les línies tramviàries passen amb intervals de 40 minuts en totes les línies, mentre que en els trams Primat Reig-Doctor Lluch i Marítim-Grau-Canyamelar la freqüència és de 20 minuts.

Arxivat a:

Destacats