La Generalitat destina 7,4 milions d'euros al manteniment de via i infraestructura de la xarxa de Metrovalencia

Guardar

Metro_en_estacion_6
Metro_en_estacion_6

La Generalitat destinarà més de 7,4 milions d'euros a l'execució de diferents treballs del manteniment de via i infraestructura en les línies de metro i tramvia de Metrovalencia.

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha adjudicat aquest contracte per un període inicial de tres anys i una possible pròrroga d'una altra anualitat. El pressupost d'adjudicació ascendeix a 7,414.548,46 euros, IVA inclòs.

Aquestes actuacions començaran el pròxim 1 d'octubre. Afecten el manteniment i conservació dels elements fonamentals de la infraestructura, la via, aparells de via i passos a nivell de les línies d'FGV a València. Amb això es pretén preservar la seguretat de les línies; aconseguir els nivells desitjats de fiabilitat; millorar la qualitat del servei que percep el client; i prolongar la vida útil d'aquestes instal·lacions.

Els serveis a realitzar que es contemplen en aquest contracte afecten el manteniment ordinari preventiu, que inclou la utilització de maquinària pesada per al bat; i accions correctives i de millora, com a resposta davant una avaria o incidència imprevista, ja siga provocada per col·lisions, incendis o inclemències meteorològiques.

Aquests mateixos treballs completen les accions que s'efectuen de manera habitual per part de l'empresa pública des de la Unitat de Manteniment d'Instal·lacions Fixes.

La xarxa de Metrovalencia compta amb més de 156 quilòmetres de via, distribuïts en sis línies de metro i tres de tramvia.

Els elements que són objecte de manteniment en la infraestructura de via ferroviària són els elements de senyalització de via vertical; passejos laterals i adjacents a la via; tancaments; pontons, ponts i viaductes; túnels i instal·lacions de drenatge. En la plataforma tramviària s'inclouen el paviment de llambordes, gespa, asfalt o formigó, peces de vorada, escocells, arquetes i canalitzacions i pintat de marques viàries.

Respecte de la superestructura de via ferroviària i tramviària, les intervencions previstes afecten el balast, via en placa, desviaments, fuites, creuaments, aparells de dilatació i les talperes.

Els treballs de manteniment es realitzen de manera habitual fora de l'horari comercial, amb la finalitat de no interferir ni alterar la circulació dels trens i tramvies que presten servei en la xarxa de Metrovalencia.

Arxivat a:

Destacats