Més de 14.400 corredors i corredores preparats per a estrenar la Gold Label d'una 10k València Ibercaja de rècord

Rècord d'inscrits i d'atletes d'elit de primer nivell mundial per a la primera carrera de l'any a València, el pròxim 12 de gener des de les 09.30 hores

Guardar

0109 10k_Valencia_Ibercaja_2020 (1)
0109 10k_Valencia_Ibercaja_2020 (1)

La 10K València Ibercaja, que enguany estrena en la seva dotzena edició la Gold Label de la World Athletics, inaugurarà el pròxim diumenge 12 de gener, a partir de les 09.30 hores, el calendari anual de carreres de Valencia Ciudad del Running. Una prova que la seua eixida i la seua meta se situen en el Passeig de l'Albereda i en la qual participarà el millor elenc d'atletes d'elit de primer nivell mundial de la seua història amb l'objectiu de batre rècords. Així mateix, s'ha polvoritzat el rècord de participació amb un total de 14.481 persones inscrites.

La regidora d'Esports, Pilar Bernabé, ha remarcat que “comença l'any 2020 com va acabar l'anterior, practicant esport i omplint els carrers de corredores i corredors”. “I ho fa de la millor manera possible, perquè esta prova 10K es troba ja entre les millors del món i estrena enguany l'Etiqueta d'Or de la IAAF batent registres amb més de 14.400 participants i molts dels millors atletes de la distància a nivell mundial”, ha afegit Bernabé, qui ha destacat que “es tracta del primer esdeveniment dels prop de 150 esdeveniments esportius dels quals gaudirà València els pròxims 12 mesos”.

Cal destacar que la xifra de 14.481 participants augmentarà amb les inscripcions en la Fira del Corredor en una edició que busca superar també el rècord d'arribats a meta per a acostar-se a l'objectiu #LaMitadMásUna. Els corredors i les corredores partiran des del Passeig de l'Albereda (entre el Pont del Real i el Pont de l'Exposició), on es troba també la meta, i passaran per Alcalde Reig, Jacinto Benavente, Plaza Amèrica, Ciutadella, Pintor López, carrer Trinitat, Sant Pius V, General Elio, Avinguda Blasco Ibáñez i Avinguda Aragó, entre altres.

El director de la prova, Álex Aparicio, ha posat en valor que “cada vegada hi ha més presència de corredors d'altres països”. “Enguany comptem amb la participació d'atletes de més de 40 països diferents, sent els de Regne Unit i França els més nombrosos després d'Espanya. És un orgull que cada vegada hi haja més corredors que vulguen venir a València a córrer les nostres proves”, ha agregat.

Per la seua part, Elena Tejedor, directora de la Fundación Trinidad Alfonso, que col·labora en la prova, ha incidit en què “este 10K ha sigut Top5 del món en 2019, i després de la despedida del 10K València Trinidad Alfonso el passat mes de desembre amb un rècord del món, ara recull el testimoni més ambiciós de posicionar Valencia Ciudad del Running com a destinació per a córrer ràpid en totes les distàncies”.

COMPONENT SOLIDARI

L'entitat solidària de la 12a edició de la 10K Valencia Ibercaja és la Fundación Pedro Cavadas, a qui 2.003 corredors i corredores han donat 3 euros en les seues inscripcions aconseguint la xifra de 6.000 euros. Un import que es destinarà a les campanyes quirúrgiques humanitàries que du a terme la Fundació.

TALLS DE TRÀNSIT

Amb motiu d’este 10K es procedirà al tall total del trànsit rodat en tots els punts que dirigisquen el trànsit cap al Passeig de l'Albereda i Plaza Zaragoza des de les 08.30 hores. També romandrà tallat, si és necessari en tots dos sentits, el tram d'Albereda entre el Pont del Real i el Pont de l'Exposició des del dissabte 11 de gener a les 14.00 hores per al muntatge de la eixida i meta.

Arxivat a:

Destacats