Mercats ecològics i un mapa per a adquirir productes de l'horta, l'aposta de València per l'alimentació sostenible

Des de l’Ajuntament es continuen impulsant iniciatives que promoguen el consum de productes de proximitat

Guardar

huerta
huerta

Cada vegada són més les persones que aposten per una alimentació saludable, però sobretot sostenible, de proximitat i de quilòmetre zero. L'horta de València és un dels grans patrimonis de la ciutat, que formen part de la identitat i la cultura valenciana. Per això, des de les administracions estan apostant per la seua posada en valor, i més concretament, des de l'Ajuntament de València s'han posat en marxa diferents iniciatives per a impulsar el consum de productes d'horta i de proximitat.

Així, la idea de 'de l'horta a la taula' cobra força amb els quatre nous mercats extraordinaris d'aliments ecològics i de proximitat amb els quals comptarà la ciutat de València. Com ja es va confirmar, una vegada a la setmana, el poble de Castellar-L'Oliveral i els barris de Benimaclet, El Pla del Remei i Malilla comptaran amb aquests mercats que tindran un màxim d'entre 15 i 20 parades.

D'aquesta manera, els nous mercats de venda directa agroalimentària es localitzaran al carrer Figuereta, a Castellar-L'Oliveral; la plaça de Benimaclet, al barri del mateix nom; el carrer Martínez Ferrando, en el Pla del Remei, i el carrer Joaquim Benlloch, en Malilla. Una iniciativa, que s'emmarca en l'Estratègia Agroalimentària Municipal i l'Acord marc per a la recuperació i la reconstrucció de la ciutat de València en el context postcovid-19, i que té com a objectiu afavorir la sostenibilitat i la inclusió.

Benimaclet

No obstant això, no és l'única acció que es durà a terme a la ciutat. I és que des de la Regidoria d'Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta s'ha presentat un projecte per a la creació d'un mapa-guia que ajude la ciutadania a localitzar aquells punts on adquirir productes tant de l'horta, com de la mar. Una iniciativa, que estarà disponible a la fi d'enguany, i que ja ha arrancat amb un procés participatiu per a l'elaboració d'aquest mapa, que serà accessible a través del Geoportal de l'Ajuntament de València.

Com va explicar el regidor Alejandro Ramón, "el mapa comptarà amb informació detallada dels productors dels productes, nom, foto, direcció, contacte i una breu història de la seua activitat, ja que del que es tracta és de posar a l'abast de la ciutadania aquest recurs perquè, de manera còmoda i accessible, puga conéixer qui està produint aquest tipus de productes, on l'està produint i on els poden adquirir".

L'èxit de totes dues propostes està més que assegurada, perquè no només el mercat agrícola de proximitat està guanyant força a la ciutat de València, sinó que ja és un fet que l'alimentació sostenible i de proximitat és la gran aposta de futur.

Destacats