El mercat Tasta la nostra Terra se celebra a Castellar-l'Oliveral aquest dissabte 4 de juny

Els assistents també podran gaudir d'un taller de cuina dirigit per Alicia Valero i Eva Latorre

Guardar

Cartell promocional del mercat Tasta la nostra Terra de Castellar-l'Oliveral
Cartell promocional del mercat Tasta la nostra Terra de Castellar-l'Oliveral

Aquest dissabte 4 de juny els productes de temporada seran els protagonistes d'una nova edició de Tasta la Nostra Terra, un dels nous mercats de venda directa de la ciutat de València, que se celebrarà al carrer Enrique Ginés de Castellar-l'Oliveral de 10 a 14. Si bé aquesta encara no és la seua ubicació fixa, el mercat porta celebrant-se allí des de fa uns anys. Va començar fent-se anualment, però actualment i gràcies a l'èxit rebut, l'Associació de Veïnes i Veïns de Castellar-l'Oliveral, promotora de la iniciativa, organitza un pràcticament cada mes.

Empar Puchades, presidenta de l'Associació i impulsora de la CEL de Castellar-l'Oliveral, ha destacat que en aquesta ocasió, a més d'oferir productes frescos i productes elaborats artesanalment com a melmelades o conserves casolanes, volen posar el focus en el producte de temporada de l'Horta i la Marjal, i per a això han organitzat un taller de cuina dirigit per la dietista, coach nutricional i cuinera Alicia Valero, juntament amb Eva Latorre, psicòloga terapeuta i cuinera macrobiòtica.

Així, a més de poder adquirir productes de quilòmetre 0 de la mà dels mateixos agricultors i agricultors que ho han cultivat, els veïns i les veïnes de València que s'acosten el matí el dissabte a Tasta la nostra Terra podran gaudir d'un menú elaborat amb producte de temporada procedent de l'Horta i La Marjal. 

246152292 2703091416504279 8813069379051500200 n
Una edició anterior de Tasta la nostra Terra a Castellar-l'Oliveral

Puchades ha assegurat que amb aquestes iniciatives volen posar a l'abast de tota la ciutadania la gastronomia basada en producte d'ací i les fruites, hortalisses i cereals de temporada cultivats en la seua majoria de manera ecològica, a més de constituir un suport al productor, que té un lloc per a poder vendre el seu producte de manera directa i sense intermediaris.

El mercat de proximitat de Castellar-l'Oliveral és un dels quatre que es posaran en marxa a València, els altres tres estaran situats en Benimaclet, Malilla i prop del mercat de Colón. La idea és que siguen mercats que tinguen una periodicitat setmanal, perquè així els agricultors i agricultores tinguen quatre oportunitats de vendre el seu producte.

Plats del taller

Com ja s'ha comentat, el menú del taller de cuina dirigit per Eva Latorre i Alicia Valero estarà basat en els productes de l'Horta i Marjal de temporada. Aquest estarà compost per una paella de verdures, uns rotllets fets a base de fulla de remolatxa i una ensalada russa d'arròs roig. A més, també es prepararà aigua infusionada amb llima, menta i gingebre, i aigua infusionada amb maduixes i alfàbega.

Arxivat a:

Destacats