El Mercat del Grau de València torna a la vida després de cinc anys tancat per reformes

Deu punts de venda d'aquest recinte comercial ja han tornat a funcionar i, com a novetat, també estarà obert en horari de vesprada fins a les 20.30 hores

Guardar

Reobertura del Mercat del Grau de València
Reobertura del Mercat del Grau de València

Cinc anys han passat des que el Mercat del Grau de València tancara les seues portes a principis de 2019 per a sotmetre's a un procés integral de reforma i rehabilitació. Així, el compte arrere per a la seu reaperatura ja ha finalitzat i fou ahir dilluns 2 de setembre quan aquest històric mercat de la ciutat va tornar a rebre als seus clients.

De fet, està considerat com el mercat municipal més antic de tota València i ara, després d'una reforma completa en la qual s'han invertit 2,8 milions d'euros, estrena la seua nova imatge. A més, una de les novetats de la seua reobertura al públic és que també donarà servei a la vesprada, ja que els seus punts de venda també estaran oberts fins a les 20:30 hores.

El mercat del Grau abans de la rehabilitació
El mercat del Grau abans de la rehabilitació

Va ser a principis de l'any 2019 quan aquest recinte se sotmetia a les primeres actuacions del que es preveia que fóra un procés de reforma curt —de menys d'un any—, ja que al desembre d'eixe mateix 2019 obriria de nou les seues portes. No obstant això, els problemes estructurals i el descobriment de grans peces d'amiant que van haver de ser eliminades per a prosseguir amb els treballs van retardar el seu repaertura.

La nova cara del Mercat del Grau

De moment, el renovat Mercat del Grau ha obert amb deu llocs de venda funcionant del total de 19 que pot albergar aquest recinte comercial. Encara així, s'espera que les altres nou parades que encara no estan ocupades puguen adjudicar-se en la subhasta que es realitzarà el pròxim mes de desembre.

Reobertura del Mercat del Grau de València
Reobertura del Mercat del Grau de València

De moment, aquest mercat compta ja amb tendes de carnisseria, fruites i verdures, ous, productes congelats, forn i pastisseria, productes ecològics, salaons, una d'ultramarins delicatessen, dos bars i dues Tires de Comptar. A més, també té una sala polivalent destinada a acollir reunions i esdeveniments d'associacions, cofradies o altres entitats veïnals.

La reforma integral duta a terme en les instal·lacions municipals del Grau ha permés tant la seua modernització com la recuperació d'elements originals d'estil modernista. Així, la antiga façana s'ha substituït per una àmplia vidriera que envolta ara tot l'espai. Per la seua banda, les cobertes també han sigut renovades per teula plana i els paviments de pedra són la base per als espais públics i el propi recorregut de llocs del mercat.

Destacats