Menguzzato: “Des de la Policia no baixarem la guàrdia mentre es mantinga el fred”

La regidora de Protecció Ciutadana assegura que “els policies seguiran al servici dels més vulnerables”

Guardar

policia local
policia local

La regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha assegurat que tots els efectius policials del torn de nit de la Policia Local de València mantindran el dispositiu per a atendre les persones sense llar durant les nits d’esta setmana en què les temperatures siguen més baixes. “No baixarem la guàrdia mentre dure el fred: la Policia Local i els voluntaris de Protecció Civil seguiran al servici de les persones més vulnerables”, ha assegurat la responsable de Policia Local, Bombers i Protecció Civil de l’Ajuntament de València.

Tal com ha informat Menguzzato, la Policia Local va realitzar 27 actuacions amb les persones sense sostre, es van fer trasllats a diferents albergs i es va fer el repartiment de mantes, roba d’abric o menjar. La regidora ha destacat “l’estreta col·laboració també de Protecció Civil en tots els trasllats que es van fer a les instal·lacions de Metrovalencia”.

Durant tota la nit, els efectius policials van traslladar quatre persones a albergs municipals i a la Casa de la Caritat, ja que patien totes elles hipotèrmies, encara que de caràcter lleu. En un quint cas, els efectius policials van sol·licitar assistència sanitària per a un indigent que s’havia desplomat en l’accés a l’estació habilitada per a passar la nit, a l’estació de metro Túria.

Es van repartir nombroses mantes, roba d’abric i menjar, encara que en una tercera part de les intervencions pel descens tèrmic les persones que pernoctaven al carrer van rebutjar l’assistència que se’ls prestava.

La Policia Local de València va col·laborar en tot moment amb els 14 voluntaris de Protecció Civil, que van comptar al seu torn amb cinc vehicles de suport, van fer 18 trasllats a Metrovalencia, entregaren 11 mantes i realitzaren una atenció sanitària a l’estació de metro de caràcter lleu.

El dispositiu es va iniciar a les 19.30 hores en col·laboració amb altres recursos municipals, amb l’atenció a dos persones que van sol·licitar ser traslladades a un alberg a causa del seu estat de salut. A penes en dos hores més es van atendre en diferents localitzacions de la ciutat quatre persones més, als qui es van oferir mantes i els recursos municipals disponibles.

Destacats