Marina d'Empreses augmentarà el seu espai al Cobert 4 del Port de València

L'alcalde, Joan Ribó, destaca que servirà per a "consolidar la Marina de València com un dels pols d'innovació més importants d'Espanya"

Guardar

L'alcalde de València, Joan Ribó, al costat del president de la Marina d'Empreses, Juan Roig
L'alcalde de València, Joan Ribó, al costat del president de la Marina d'Empreses, Juan Roig

El Districte Marítim de la Innovació i la Creativitat localitzat a la Marina, l’anomenat District Design València, pren forma. L’Ajuntament promourà que la Marina de Empresas utilitze el Cobert número 4 per estendre les seues instal·lacions i buscarà terrenys de propietat municipal als districtes de Camins al Grau i els Poblats Marítims per a posteriors ampliacions. L’alcalde, Joan Ribó, qui s’ha reunit este matí amb el president de la Marina de Empresas, Juan Roig, ha anunciat esta mesura per “consolidar la Marina de València com un dels pols d’innovació més importants d’Espanya”.

L’alcalde ha assenyalat que esta acció contribuirà a “fer de València una capital mediterrània, espanyola i europea de la innovació”. El Cobert número 4, pròxim a l’antiga estació marítima, al sud de la Marina, té una superfície d’11.600 metres quadrats. L’espai acollirà la Marina de Empresas presidida per Juan Roig, la qual aglutina tres iniciatives: EDEM (Escuela de Empresas, Negocios y Management), l’acceleradora d’startups Lanzadera i la societat d’inversió Angels.

L’actuació respon a “una primera fase”, segons ha indicat Joan Ribó, ja que “anem a estudiar la possibilitat de buscar terrenys en previsió de posteriors ampliacions” en l’entorn dels Poblats Marítims i Camins al Grau. Per la seua part, Juan Roig ha declarat que “veiem una grandíssima oportunitat que açò es convertisca en el lloc d’emprenedoria d’Espanya i Europa per excel·lència”. Es més, per a Roig, “Sillicon Valley es la Marina de Empresas dels Estats Units”.

D’altra banda, l’alcalde ha informat que el Consell Rector del Consorci València 2007 es reunirà el pròxim dimecres per “concretar” i “clarificar” la dissolució d’este organisme, format per les administracions local, autonòmica i central per transformar part del recinte portuari amb motiu de l’America’s Cup i que en l’actualitat és responsable de la gestió i explotació de la Marina.

"DUPLICAR O TRIPLICAR"

Per part seua, Roig ha indicat que el que volen és "duplicar o triplicar" l'espai de Marina d'Empreses perquè és "una grandíssima oportunitat perquè això es convertisca en el lloc d'emprenedoria per excel·lència d'Espanya i d'Europa".

A més, ha manifestat que "falta espai", per la qual cosa les obres començaran "al més prompte possible" i que a ell li agradaria iniciar-les per Nadal.

"Aquest lloc és idíl·lic. Quan València visca més de cara a la mar, es notarà moltíssim", ha manifestat l'empresari, qui, en ser preguntat sobre si serà una espècie de Silicon Valley espanyol, ha afirmat que "Silicon Valley és una Marina d'Empreses als Estats Units".

 

Destacats