Malilla més prop de comptar amb un servei sanitari de qualitat

Es preveu que el nou centre de salut de Malilla estiga finalitzat el novembre de 2021

Guardar

centro-salud-malilla
centro-salud-malilla

La conselleria de Sanitat ja ha adjudicat la redacció del projecte per a la construcció del nou Centre de Salut de Malilla, amb el qual es preveu augmentar fins a 40.000 el nombre de persones ateses. Així, aquest nou centre de salut, pertanyent al Departament de Salut València – Doctor Peset, substituirà a l'actual, situat al carrer Enginyer Joaquín Benlloch, que atén, en l'actualitat, a 32.000 pacients quan només té capacitat de 6.000 cartilles.

Sens dubte, una bona notícia per als veïns del barri que, durant anys, porten reivindicant un centre de salut digne amb unes instal·lacions de qualitat. En aquest sentit, la nova infraestructura, que se situarà entre la carretera de Malilla i el carrer Bernat Descoll, comptarà amb una superfície estimada de 3.100 metres quadrats, i una inversió de 3.800.000 euros.

El projecte del nou centre de salut de Malilla ja estava pendent d'executar-se en l'etapa del Govern del Partit Popular, que situava aquest centre en l'avinguda Ausiàs March. No obstant això, i amb l'objectiu que els veïns i veïnes d'aquest barri valencià comptaren amb un servei sanitari més pròxim, l'actual govern va decidir traslladar la seua ubicació a l'actual.

Resolta la licitació de la redacció del projecte per a la seua construcció, el barri de Malilla espera que arranquen prompte les obres per a disposar, finalment, d'un centre de salut que s'emmotle a la densitat de la població del barri. Així i tot, encara hauran d'esperar fins a març de 2020, quan està previst que s'inicien les obres. El termini d'execució és de 20 mesos, per la qual cosa es preveu que estiga finalitzat per a novembre de l'any 2021.

Aquest nou centre prestarà els serveis de medicina de família, pediatria, àrea maternal i cirurgia menor. Així mateix, incorporarà una unitat de prevenció de càncer de mama.

Destacats