Lliurament dels Premis d'Innovació Social 2018

Guardar

premios-innovacion-social
premios-innovacion-social

L'Hemicicle de l'Ajuntament ha acollit hui l'entrega dels guardons que han destacat 12 dels 30 projectes presentats a la III edició dels Premis d'Innovació Social, una iniciativa impulsada des de la Regidoria d'Innovació i Gestió del Coneixement «amb l'objectiu de reconéixer i visibilitzar les millors iniciatives de la societat civil per aconseguir un consum responsable, incrementar la participació ciutadana, aportar solucions als problemes socials i aplicar la innovació social als col·legis». El millor projecte de cadascuna d'aquestes categories hi ha rebut un premi de 3.000 euros i serà objecte d'un vídeo promocional. A més, en totes elles s'han designat dos finalistes.

L'Hemicicle de l'Ajuntament ha acollit hui l'entrega dels guardons que han destacat 12 dels 30 projectes presentats a la III edició dels Premis d'Innovació Social, una iniciativa impulsada des de la Regidoria d'Innovació i Gestió del Coneixement «amb l'objectiu de reconéixer i visibilitzar les millors iniciatives de la societat civil per aconseguir un consum responsable, incrementar la participació ciutadana, aportar solucions als problemes socials i aplicar la innovació social als col·legis». El millor projecte de cadascuna d'aquestes categories ha rebut un premi de 3.000 euros i serà objecte d'un vídeo promocional. A més, en totes elles s'han designat dos finalistes.

El regidor d'Innovació i Gestió del Coneixement, Roberto Jaramillo, ha participat hui en l'acte de lliurament d'aquests premis que, segons les seues paraules, demostren «l'esforç i la dedicació de les persones i entitats de València que treballen i aporten idees transformadores per generar beneficis per a les persones».

En la present edició, en què s'han destacat les idees implementades l'any 2017, s'ha incrementat la participació ciutadana. Per categoria, el nombre més gran de projectes (17) s'han presentat per optar al premi de «Millor solució creativa a problemes socials», que finalment ha guanyat Gonzalo Cañada amb el seu sistema de monitoratge i detecció precoç d'atacaments en xarxes de sanejament. Els dos finalistes d'aquesta modalitat han sigut un projecte impulsat per l'associació Sexualitat Funcional, i un altre de teatre terapèutic promogut per l'associació Asperger València.

Al premi de la categoria «Millor projecte de participació ciutadana» han optat 12 entitats. Ha sigut destacada la proposta de l'associació Mesura que implica la col·laboració de diferents agents per a controlar la contaminació i l'impacte mediambiental de les partícules contaminats. Els finalistes han sigut l'associació Intramurs per «l'experimentació artística al Mediterrani», i l'associació Possibilitats, autor de «Benimaclet con Fusió 2017»

Entre les 11 propostes presentades en la categoria «Millor experiència d'Innovació Social en col·legis» ha resultat guanyador el projecte de transformació socioeducativa al Cabanyal impulsat per la parròquia Nuestra Señora de los Ángeles. També han sigut destacades les iniciatives de la parròquia Nostra Senyora dels Desemparats de Natzaret i l'associació de Mares i Pare del Col·legi Públic Humanista Mariner.

Per últim, en la categoria «Millor experiència en consum responsable» ha sigut seleccionat la idea «Massa per a la carabassa», de l'associació veïnal de Campanar. També han participat Prosa Elàstica amb la proposta «Jo compre ací» i Setem Comunitat Valenciana amb la seua proposta «Pam a Pam».

Durant l'entrega dels premis, Roberto Jaramillo ha destacat que la innovació social «és un eix fonamental de les polítiques del Govern de la Nau, que busca noves fórmules per a donar resposta a les necessitats de les persones». I que, amb eixe objectiu, ha afegit, «promoguen la col·laboració entre les institucions públiques, les empreses, les universitats i, per descomptat, també la societat civil».

El regidor ha destacat «que el 57% dels projectes d'innovació social presentats aborden el repte social de la millora de la qualitat de vida de les persones amb necessitats». I pel que fa als criteris que ha tingut en compte el jurat, ha ressaltat: «l'originalitat i grau d'innovació dels projectes la viabilitat, el seu caràcter col·laboratiu, impacte social i sostenibilitat».

Per últim el regidor ha aprofitat l'acte, en el qual també ha participat la regidora de Polítiques Inclusives i Igualtat, Isabel Lozano, i el regidor Popular Eusebio Monzó, per donar compte d'altres iniciatives desenvolupades per la Regidoria d'Innovació i Gestió del Coneixement per promoure les idees innovadores. Ha recordat, entre d'altres, la tasca de Las Naves i les ajudes de 350.000 euros per a projectes empresarials. També ha anunciat una nova categoria per als premis hui dictaminats i per a futures subvencions per a impulsar els reptes».

Arxivat a:

Destacats