Licitades les obres del CEIP 106 de Malilla i el CEIP Carles Salvador de Benimaclet

La Junta de Govern de l'Ajuntament de València licita, aquest dilluns, les obres de construcció i rehabilitació d'aquests dos centres educatius

Guardar

Imatge d'un centre educatiu de València
Imatge d'un centre educatiu de València

Gran avanç per als veïns i veïnes dels barris de Malilla i Benimaclet. I és que la Junta de Govern Local de l'Ajuntament de València licitarà, aquest dilluns 12 de desembre, les obres per a la construcció del CEIP 106 de Malilla, així com per a la rehabilitació integral del CEIP Carles Salvador de Benimaclet. Actuacions que no només milloraran la qualitat educativa, sinó que responen a una demanda veïnal.

I és que el cas del CEIP 106 de Malilla, el nou centre educatiu "donarà resposta a les expectatives de la comunitat educativa que durant molts anys ha reivindicat", ha explicat la regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario. D'aquesta manera, i amb un pressupost de més de 13 milions d'euros, el nou CEIP 106 substituirà a l'actual CEIP Fernando de los Ríos.

Aconseguint els 10.950 m² de superfície, el futur CEIP 106 de Malilla desenvoluparà un programa de tres línies i tres unitats d'Infantil de primer cicle (per a xiquets i xiquetes de dos anys), més nou d'Infantil i altres 18 de Primària. Comptarà, a més, amb un menjador per a 600 comensals en dos torns.

El nou CEIP es projectarà en dos blocs: en un es crearà les aules generals i específiques i els espais administratius; mentre que en el segon s'agruparà el menjador, la cuina, el gimnàs i els vestuaris. Entre els dos blocs, hi haurà espais d'oci a l'aire lliure, la pista esportiva i zones enjardinades.

D'altra banda, respecte al CEIP Carles Salvador de Benimaclet, la seua rehabilitació integral comptarà amb un pressupost d'1.455.039 euros, i consistirà en l'ampliació de la planta baixa de l'edifici de Primària per a situar una cuina i un menjador amb major capacitat, i l'obertura de dues eixides d'emergència.

En l'edifici d'Infantil, s'ampliarà a tres aules i una sala d'usos múltiples per a incrementar el programa funcional, a més d'una altra aula per a Infantil de primer cicle. Al costat d'eixe edifici, se situarà la zona de jocs infantil. La resta d'intervencions consistirà a traslladar el magatzem i els lavabos exteriors a un nou edifici al costat de la pista esportiva, quedant el programa d'Infantil totalment independent del de Primària.

Tots dos projectes formen part del Pla Edificant de la Conselleria d'Educació. Notario ha destacat "la satisfacció de poder fer un nou pas per a fer realitat aquestes dues intervencions tan esperades per les dues comunitats educatives i que gràcies al compromís ferm amb l'ensenyament públic tant del govern de Joan Ribó com de la Conselleria d'Educació podrem fer realitat malgrat la situació actual, amb traves tan importants com el context inflacionista".

Destacats