A licitació dos nous carrils bici en Campanar, Benicalap i Rascanya

Aquests carrils bici estaran subvencionats amb els fons Next Generation

Guardar

Carril bici a València
Carril bici a València

Mobilitat Sostenible ha tret a licitació dos nous carrils bici en els districtes de Campanar, Benicalap i Rascanya de València, que estaran subvencionats pels fons Next Generation, dins del marc de l'Estratègia del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea.

Així, la Junta de Govern Local de l'Ajuntament de València aprovarà, demà, les obres de modificació tant del carril bici Germans Machado, en el tram de Joan XXIII i avinguda Comte Lumiares; com les obres de construcció del carril bici en la marginal esquerra del tram entre avinguda Tamarindes i Pont de Les Arts. Totes dues actuacions tenen un pressupost que ascendeix als 627.883,68 euros (IVA inclòs).

El primer projecte consisteix en un eix ciclista bidireccional d'1,2 quilòmetres de longitud, que discorrerà pels districtes de Benicalap i Rascanya. Amb un termini d'execució de dos mesos i un pressupost de 173.689,69 euros (IVA inclòs), l'actuació millorarà l'itinerari per als vianants en augmentar l'amplària de pas en la vorera en el tram Joan XXIII i avinguda Comte Lumiares, en traslladar a la calçada el carril bici actual que es troba a cota de vorera.

En el segon cas, el carril bici cobrirà una distància de 1.700 m per les avingudes Manuel de Falla, Tirso de Molina i Menéndez Pidal, des de l'avinguda Tamarindes fins al carrer Pare Ferrís, millorant la connexió oest-est dels carrils bici existents en les avingudes Pío Baroja, Manuel de Falla, Pius XII i als carrers Pare Ferrís i Mauro Guillén al districte de Campanar. En aquest cas, l'actuació compta amb un termini d'execució de tres mesos i un pressupost de 454.193,99 euros (IVA inclòs).

Tots dos carrils bici formen part del projecte 'València camina cap al futur' on també s'inclouen noves infraestructures ciclistes com el carril bici Sant Vicent – Marvà – Plaça España o el d'avinguda del Cid, entre Tres Creus i plaça Espanya.

Destacats