Les obres de rehabilitació integral del Palau de la Música s'aprovaran aquest divendres

L'empresa adjudicatària ha oferit una baixa econòmica superior als dos milions d'euros

Guardar

Palau de la Música
Palau de la Música

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de València té prevista per a aquest divendres l'aprovació de l'adjudicació de les obres de rehabilitació integral del Palau de la Música. L'adjudicatària, l'UTE Bertolín-BECSA, ha obtingut la millor puntuació del procés de licitació amb una oferta final de 10.593.697,15 euros, IVA inclòs, el que suposa una baixa econòmica respecte al pressupost de licitació d'un 16,52%. La regidora de Gestió de Recursos de l'Ajuntament de València, Lluïsa Notario, ha detallat que "arribem a la part final d'un procés que culminarà amb unes obres necessàries i ambicioses perquè no ens hem limitat a plantejar la reparació de desperfectes sinó que hem volgut afrontar una rehabilitació integral en el Palau de la Música".

"Tot el tràmit administratiu s'ha cimentat en dues premisses: la celeritat, perquè sense declarar d'urgència aquests tràmits els terminis s'haurien allargat, i la legalitat, perquè dins de la llei vigent ningú podria haver reduït ni un sol dia la duració d'aquests tràmits", ha afegit la regidora, qui ha lamentat "la predisposició per a generar soroll d'uns partits de l'oposició que no han aportat ni una sola proposta legal per a acurtar els terminis per a la licitació d'aquestes obres".

Notario ha recordat que la caiguda d'una zona del sostre de la Sala Rodrigo i l'estudi per comprovar l'estat dels revestiments acústics de la Sala Iturbi van permetre al govern municipal plantejar una intervenció de rehabilitació integral de l'edifici per poder adequar les instal·lacions i reformar per complet les dos sales principals. A partir d'eixe moment hem pres decisions per agilitzar al màxim que permet la llei tot el procediment, com ara l'assumpció de la tasca per part del servici municipal d'Arquitectura i Servicis Centrals Tècnics, i declarant la urgència en les tramitacions pel servici de Contractació per a acurtar al màxim els terminis possibles.

A més, ha recordat l'entrebanc que va suposar el recurs a la licitació de la redacció del projecte presentat pel Col·legi d'Arquitectes, amb la consegüent paralització dels tràmits fins que el tribunal competent va avalar l'actuació municipal desestimant el recurs. Juntament amb un segon recurs a l'adjudicació de la redacció del projecte, que també va acabar desestimat, la paralització dels tràmits es va prolongar durant mig any.

La resta del procediment s'ha desenvolupat sense més contratemps complint tots els terminis previstos. Ara, una vegada s'adjudique l'execució de les obres s'obrirà un termini de 15 dies per a la presentació d'al·legacions i a continuació es podrà firmar el contracte, moment a partir del qual l'empresa adjudicatària ja podria encetar tots els treballs de planificació de cara a l'inici de les obres, que tindran una duració estimada de 15 mesos.

Arxivat a:

Destacats