Les obres de la Línia 10 de Metrovalencia obligaran a reduir el trànsit en la rotonda d'eixida a la carretera del Saler

Guardar

Rodona d'eixida a la carretera d'El Saler
Rodona d'eixida a la carretera d'El Saler

Les obres de la Línia 10 de Metrovalencia que executa Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) en el tram en superfície de la futura nova línia obligaran durant un mes a estrényer la calçada en la rotonda d'eixida a la carretera del Saler, cosa que significarà una reducció en l'espai de circulació del trànsit rodat d'aquesta infraestructura.

En concret, des del 25 d'octubre fins al 20 de novembre s'escometrà la reparació dels encreuaments viaris en els diferents punts en què les vies tramviàries connecten amb la calçada per la qual circulen els cotxes, interseccions "molt deteriorades amb el pas del temps i dels vehicles", ha indicat la Generalitat en un comunicat.

Els treballs en els encreuaments amb les vies s'aniran traslladant setmanalment d'un punt a un altre de la redona perquè l'estrenyiment de la calçada no coincidisca en diverses zones alhora. D'aquesta manera, explica l'Administració, mai se suprimirà el trànsit rodat.

Aquestes actuacions formen part de les obres de condicionament de la superestructura de via, arquitectura i equipament de la Línia 10 de Metrovalencia (Alacant-Natzaret), corresponents al tram en superfície, des de l'eixida del túnel en la rampa d'Amado Granell fins al barri de Natzaret, pressupostades en més de sis milions d'euros.

Les actuacions previstes en aquest projecte també contemplen la construcció en el barri de Natzaret del depòsit provisional per a les unitats tramviàries que circularan per aquesta prolongació de l'actual xarxa de Metrovalencia.

Els treballs d'arquitectura en les parades de superfície inclouen el condicionament i equipament de les marquesines, així com les instal·lacions elèctriques i il·luminat, comunicacions, peatge i informació al viatger i la urbanització de les àrees afectades per l'obra.

El projecte de construcció del conjunt d'aquesta línia està cofinançat per la Unió Europea, a través del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

La Línia 10, una vegada completada, unirà el centre de València amb la zona de la Ciutat de les Arts i les Ciències i el barri de Natzaret, ampliant de manera molt considerable l'oferta de transport de la xarxa de Metrovalencia. Aquesta línia combina trams subterranis i en superfície, amb un recorregut de 5,3 quilòmetres i 8 estacions i parades (tres subterrànies i cinc en superfície).

Destacats