Les naus del Parc Central dotaran al barri de serveis necessaris

Piscina, pista poliesportiva i gimnàs per a la Nau 4 del Parc Central de València

Guardar

Edificios parque central valencia
Edificios parque central valencia

El Parc Central ja forma part d'un dels llocs per excel·lència de la ciutat de València. Ara, és moment de continuar dotant de vida les naus industrials que, a poc a poc, estan sent adequades per a dotar al barri dels serveis necessaris. Aquest procés ja es va dur a terme amb la Nau 2, dissenyada a principis del segle XX, que alberga el nou centre de Russafa de la Universitat Popular, però que, a més, aquest espai també és cedit, puntualment, a entitats i associacions que volen dur a terme iniciatives culturals.

Ara, el procés arranca de nou amb la Nau 1 del Parc Central. Tal com va anunciar la vicealcaldessa, Sandra Gómez, "el seu ús serà de caràcter esportiu. Era una de les principals reivindicacions veïnals: dotar a la zona d'un complex esportiu, donades les manques i la llunyania de les instal·lacions més pròximes". D'aquesta manera, respectant la façana i els elements externs d'aquesta nau, tot s'està preparant per a actuar en el seu interior.

Una pista poliesportiva i de futbol, una piscina de quatre carrers, una sala de musculació i una altra sala d'usos múltiples són els espais que s'han projectat per a la Nau 1 del Parc Central. La setmana passada es donava el tret d'eixida a un projecte que, al costat de la resta de naus, convertiran aquest gran pulmó verd de la ciutat en un complex amb propostes esportives, culturals i formatives.

[related:galleries:1:{orientation:vertical}]

I és que la Nau 3 també s'alça com un espai cultural, capaç d'albergar diferents tipus de disciplines artístiques que ampliaran l'oferta de la ciutat. A través d'un espai diàfan amb tarimes mòbils, que permet elevar determinades parts del sòl en diferents punts, s'aconsegueix disposar de diferents escenaris en diferents punts de la nau, convertint-lo en l'espai perfecte per a acollir exposicions, concerts, teatre o ponències. Així mateix, en la Nau 4 es projectarà un Centre d'Integració Sociolaboral de Joves.

Però el Parc Central també està a l'espera que s'inicie un dels projectes més demandats que completaran aquesta gran zona verda: el soterrament de les vies del tren. D'acord amb el que es preveu, serà en 2021 quan arranquen les obres de construcció del Canal d'Accés, que permetrà el soterrament de les vies des del Bulevard Sud fins al pont de Giorgeta, així com la realització de l'Avinguda de García Lorca. Sens dubte, es tracta del principal objectiu urbanístic del Parc Central. Una obra de gran envergadura que es preveu que finalitze en 2024.

Així mateix, en el cronograma establit, a més del Canal d'Accés que es durà a terme en primer lloc, s'estableix la construcció, en un segon termini, de la nova estació ferroviària i del túnel passant. Per a això, s'ha arribat a un acord entre el Govern Central, que aportarà el 50%, la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de València, que aportaran el 25% respectivament, i el Ministeri de Foment, Adif i Adif Alta Velocitat, que s'encarregaran de la construcció tant del túnel passant, com de l'estació central.

Sens dubte, es tracta d'un acord important que posarà fi a la divisió de la ciutat de València, però permetent l'entrada i eixida dels trens d'alta velocitat i rodalia, i convertint, així, al Parc Central és un espai de referència.

Arxivat a:

Destacats