Les millors (i amagades) cales de la Comunitat Valenciana

Descobreix quines són les cales més tranquil·les de la Comunitat Valenciana per a gaudir aquest estiu

Guardar

playa_denia
playa_denia

Per la situació extraordinària de la COVID-19, moltes cales de la Comunitat Valenciana estan sent el lloc perfecte per a desconnectar. Enguany en particular, les cales han estat molt concorregudes i algunes presenten grans aglomeracions de gent. No obstant això, hi ha unes altres que no estan sent tan freqüentades ni tampoc són populars, amb aigües tranquil·les i sense deixar de ser extraordinàries.

A la província de Castelló, trobem la Cala Pebret (Peníscola). Aquesta cala situada en la Serra d'Irta, destaca per la poca urbanització del seu voltant. Per a accedir cal caminar en un xicotet camp de dunes, també està envoltada de muntanyes i es troba en un entorn protegit com a Parc Natural.

La Cala Argilaga, també situada a Peníscola encara que més allunyada (prop d'Alcossebre) és una cala poc concorreguda i amb una longitud de 40 metres. Es diferencia de moltes altres per la seua arena blanca i el seu onatge moderat, amb gran encant per posseir una microreserva de flora.

La Cala del Pastor està situada al municipi de Vinaròs. Es tracta d'una platja de reduïdes dimensions i amb un escenari molt atractiu. Es troba als peus d'un penya-segat i està composta de gruixuda arena daurada.

La Cala de la Foradada, també situada a Vinaròs, compta amb una bellesa molt apreciada a la localitat. El nom prové d'una gran roca perforada per l'aigua que es troba en la mateixa cala. A més, és ideal per a practicar snorkel i tenir un bany relaxat.

A la província d'Alacant també es troben unes de les millors cales de la Comunitat i que tampoc són molt concorregudes.

En primer lloc, la Cala Llebeig, situada a Moraira, està formada per la desembocadura del Barranc de la Vídua. La característica més sorprenent és que no té accés per carretera, només es pot accedir mitjançant mar o a peu. La ruta per a accedir a la cala és curta, uns 4 km d'anada i tornada, encara que es recomana usar calçat adequat. Una vegada en la cala, es pot gaudir de les magnífiques vistes, junt amb les xicotetes cases i vaixells de gent local.

La Cala dels Testos (Benitatxell) una altra magnífica platja en la qual l'accés és una impressionant ruta a través de cordes. La ruta consistirà a despenjar-se per cordes en tres trams, recomanats per a gent àgil i sense vertigen, per a després arribar a una preciosa cala amb espai gairebé verge.

Finalment, la Cala Baladrar (Benissa) es presenta com un preciós paratge natural. Les aigües són cristal·lines i de color turquesa, amb poca profunditat i idònies per a practicar snorkel.

Destacats