Les Carpes de les Falles 2021 faran pont del 12 al 19 de març

Encara que no es pot saber quina serà la situació epidemiològica al març, ja ha començat a gestar-se el Bàndol de Falles 2021

Guardar

Carpa de Nadal
Carpa de Nadal

Tots els anys es genera un gran rebombori quan s'acosten les celebracions falleres: d'una banda, les comissions volen aprofitar els permisos que posa a disposició l'Ajuntament i eixir "al carrer"; i per un altre, els veïns intenten conciliar la celebració amb les seues obligacions diàries. Eixa situació desemboca en un continu "estira-i-arronsa" entre totes dues comunitats, sobretot a l'hora de muntar les Carpes al carrer. No obstant això, el pròxim 2021, gràcies al capritx del calendari, la discussió, almenys en aquest aspecte, quedarà resolta.

No obstant això, alguns han avançat que afirmar que s'instal·laran Carpes al carrer és "una cosa aventurada". Sobretot, tenint en compte l'actual situació pandèmica que travessem i la incertesa sobre si hi haurà o no vacuna a partir de gener. Per si de cas, la Interagrupació de Falles de València ha suggerit que les que s'instal·len no tinguen laterals per a garantir la ventilació.

Al Bàndol de Falles 2021, més enllà de les restriccions que puga haver-hi per la situació sanitària, siguen com siguen les carpes, i si es permeten per les condicions sanitàries, la seua instal·lació no generarà problemes perquè ni un dia estaran sense usar. En el pròxim 2021, els actes de 'Prefalles' quadraran en les jornades de divendres 12, dissabte 13 i diumenge 14. Per tant, el diumenge acabarà el cap de setmana i començarà la setmana fallera amb la 'plantà' infantil. Les Falles 2021 seran una festa ininterrompuda del 12 al 19 de març.

Això és una cosa que no ocorria des de 2010, on, el cap de setmana del 12-14 de març va concentrar la primera gran nit de revetles i discomòbils, cavalcades i parades mores.

De cara al muntatge de les carpes de Falles 2021, la Interagrupació ha proposat a l'Ajuntament de València que permeta ampliar les zones d'activitats per a poder muntar taules i cadires que substituïsquen a les carpes i poder així mantindre la distància de seguretat. Això podrien ser unes "falles a l'antiga", com fa un quart de segle, quan no existien les carpes i on, si no es cabia en el casal, es treien les taules al carrer. En cas de no ser així, les carpes podrien retirar els laterals per a propiciar una millor ventilació.

Quant a la resta de mesures anunciades en el Bàndol, no sembla que existisquen moltes novetats sobre el text pactat l'any passat. Sí que es va començar a tindre constància que caldrà col·legiar l'eixida dels monuments guardats, especialment en Fira València, la qual cosa "pot provocar que s'amplien els dies en què puguen emportar-se a les demarcacions per a apilar-los a les cantonades dels encreuaments", explicaren en la reunió convocada el dijous passar Carlos Galiana, regidor de Cultura Festiva.

Arxivat a:

Destacats