La webserie de zombis que transcorre en el Cabanyal

Guardar

webserie Cabanyal Z
webserie Cabanyal Z

Hui en dia les sèries, pel·lícules i videojocs de zombis estan de moda: Guerra Mundial Z, amb Brad Pitt com a protagonista, The Walking Dead, en la seua setena temporada, o el clàssic Resident Evil, que va llançar el seu lliurament 7 la setmana passada, reviuen dia a dia un gènere que s'ha reproduït en totes les plataformes multimèdia.

Per descomptat, València no podia quedar-se arrere. La webserie Cabanyal Z mostra com la ciutat pateix un Apocalipsi zombie i ha de bregar amb els morts vivents en els seus carrers, places i llocs més emblemàtics, destruïts per l'horror. Però hi ha un barri que resisteix... el Cabanyal.

Eixa resistència no és solament literal; també és metafòrica. El concepte de la sèrie va nàixer quan es va planejar la prolongació de l'Avinguda Blasco Ibáñez, un "projecte de prolongació d'una gran avinguda que suposaria la divisió del barri en dos", segons exposen en el lloc web de la producció. Així, es va cercar barallar a la contra d'una gentrificació invasiva.

Des de l'anunci del projecte, diferents col·lectius, entre ells, Salvem el Cabanyal o Millorem el Cabanyal, s'han organitzat per a no permetre la destrucció d'un barri dels Poblats Marítims que s'ha caracteritzat per no deixar que uns altres ho envaïsquen. Amb la sèrie, se cerca enfrontar l'afany d'especulació de les immobiliàries i ressaltar que, si es tracta de suportar els atacs des de fora i regenerar l'esperit d'un barri, fins als zombis poden ser allunyats.

El projecte autogestionat i autofinançat va estrenar el seu capítol 1 al desembre del 2012 i el seu últim capítol, el 10, es va estrenar el 26 de gener en el Samaruc, local on els seus creadors i col·laboradors es reuneixen cada dijous per a donar vida a un projecte que ha traspassat les fronteres valencianes.

Destacats