La Universitat Popular dona suport als veïns de la Malva-rosa per a impulsar el barri

Guardar

0807 Conveni UP-Amics Malva
0807 Conveni UP-Amics Malva

La Universitat Popular de València ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Veïns, Veïnes, Amics i Amigues de la Malva per a la cessió d’un espai al centre que la Universitat Popular té a la Malva-rosa. Comença, així, a cristal·litzar l’estratègia que la regidora Isabel Lozano, presidenta delegada de l’organisme, ha impulsat per convertir les dependències de la Universitat Popular en espais socioculturals.

Ara fa un any, es va aprovar un reglament de criteris i procediment per a l'autorització de l'ús d'espais i instal·lacions dels centres de la Universitat Popular a altres entitats públiques o privades que els requeriren amb la finalitat de realitzar activitats socials, educatives o culturals amb caràcter puntual o temporal, del qual ara n’ha fet ús l’Associació de Veïns de la Malva-rosa després que el seu president, Vicente Roncalés, haja signat este conveni.

«En els últims anys, la històrica falta d’alguns tipus de recursos socioculturals de les entitats que conformen el teixit associatiu del barri de la Malva-rosa s'ha evidenciat de forma clara, afectant al propi futur de les entitats que el conformen. Després de diverses reunions entre l'associació de veïns i l’Ajuntament de València, a través de la seua Junta de Districte, s'ha convingut l’acord que hem aprovat», ha dit Lozano.

El centre de la Malva-rosa (a l’avinguda de la Malva-rosa número 98) és una infraestructura de considerables dimensions, en la qual es donen les circumstàncies òptimes per dur endavant la nova finalitat estatutària de promoure la participació social en la Universitat Popular a través, en este cas, del desenvolupament de la vida associativa del barri, de forma que el benefici redunda en les dos entitats —Universitat Popular i associació de veïns— i en la ciutadania en general.

Lozano ha dit que «des de l’Ajuntament continuem apostant per l'optimització dels espais públics per a l'ús ciutadà, en este cas des de la Universitat Popular, com a motor de participació, inclusió i dinamització social i cultural dels barris i pobles de la ciutat. Generarem projectes conjunts entre l'Associació de Veïns i Veïnes de la Malva i la Universitat Popular que milloren el dia a dia de la gent que viu al barri de la Malva-rosa».

Per la seua banda, l’associació de veïns ha destacat que valora «molt positivament el conveni, ja que va en la línia d'ajudar a impulsar el moviment veïnal del barri. Suposa un reconeixement del nostre treball ciutadà. Apostem per la participació i la cultura, per això pretenem autogestionar este espai entre els veïns i veïnes. Entenem que és un primer pas per aconseguir una reivindicació d'espais socioculturals per la qual hem estat lluitant durant molt de temps».

Destacats