La sostenibilitat i la intel·ligència com a prioritat al Pla d'Estímul al Turisme de València

La regidoria de Turisme i la Fundació “Visit VLC” presenten les bases per a un Pla d’Estímul al Turisme

Guardar

86441346_10158826396665701_7420112270824308736_o
86441346_10158826396665701_7420112270824308736_o

L'Ajuntament de València junt a la Fundació Visit València, que treballa junt a la mateixa regidoría encapçalada per Emiliano García, ha donat a conéixer una proposta de reactivació del turisme de la capital valenciana presentant les "Bases per a un Pla d'Estímul al Turisme", document en el que es recullen tots els pilars del nou pla, els seus objectius així com el seu desenvolupament.

D'aquesta manera, els pilars fonamentals per al nou model de turisme proposat per aquest dos òrgans es basen en la confiança i seguretat; en la sostenibilitat i qualitat de vida; en l'emprenedoria i negoci local; en la rendibilitat social i empresarial; en una identitat basada en la creativitat i avantguarda mediterrània així com amb els valors de compromís, esforç, col·laboració, hospitalitat i ètica, és a dir, "amb una governança col·laborativa", segons el document al qual aquest diari ha tingut accés.

En aquest nou pla de turisme ha de prevaldre el compromís, l'esforç, la col·laboració, l'hospitalitat i l'ètica. Visit València
Per altra part, els objectius amb els que es busca avançar en l'estratègia turística de la ciutat, així com impulsar la seua recuperació són diferents però si algun s'ha de destacar, aquest seria el de la sostenibilitat i la intel·ligència com a prioritat. No obstant això, altres son el progrés en l'estratègia de màrqueting digital; fomentar la reactivació de l'oferta i el consum local; reactivar la demanda turística i la connectivitat; reforçar els negocis locals i fer costat a les empreses; així com involucrar a la societat local en la reactivació.
Es busca avançar en l'estratègia turística de la ciutat, així com impulsar la seua recuperació. Visit València
D'acord amb totes aquestes estipulacions, les bases d'aquest nou pla respecte al turisme de la capital valenciana, es busca una ciutat destí sostenible però també intel·ligent perquè es puga implementar una estratègia de sostenibilitat 2021-2030 dins del marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), a més de ser una destinació neutra en carboni, impulsar un sistema d'intel·ligència turística al servei de la destinació i sobretot, avançar en el disseny i implementació de solucions digitals integrades en un sistema global de gestió de València.

A més a més, dins del Pla de Màrqueting Digital, es vol definir la nova identitat de marca i el seu posicionament, dissenyar una nova segmentació orientada al turista i el seu "costumer Journey", és a dir, el viatge i el camí que recorre un client al llarg dels diferents punts de contacte i interrelació amb les organitzacions. Tot açò es vol dur a terme fent un esforç per implementar ferramentes digitals avançades per a la gestió del màrqueting amb la guia del Programa sobre Identitat i Posicionament de Marca i el de Desenvolupament de Sol·lucions Digitals per al Màrqueting.

Respecte al Pla de Reactivació de la Demanda Turística són diferents els programes que es volen desenvoluoar com el Programa de Nova Creativitat, el Programa Oferta de Valor, el de Foment del Consum Local, el de Promoció en mercats, o altres com el d'Activació de la connectivitat aèria, el de Reactivació de rodatges o el d'Impuls del turisme MICE, un dels principals motors de desenvolupament del sector serveis. MICE és l'acrònim en anglès utilitzat per a definir el turisme de reunions (Meetings, Incentivis, Conventions and Exhibitions/Events), és a dir, s'anomena com a turisme MICE quan el viatge està motivat per la realització d'activitats per l'assistència a reunions de negoci, congressos, convencions, viatges d'incentiu i qualsevol altre esdeveniment organitzat amb motius professionals, que representa el 20% del turisme mundial.

Anualment tenen lloc a la Comunitat més de 1.200 reunions, congressos i convencions, sent la ciutat de València seu de més del 60% d'elles, la qual cosa l'ha situat com a tercera destinació a Espanya en reunions internacionals. Associació Internacional de Congressos i Convencions // Agència Valenciana de Turisme 
Amb aquests programes el que es busca és promoure una oferta de valor que destaque per la seua confiança i seguretat, de la mateixa manera que fomente el consum turístic de residents i de proximitat per reactivar el mercat nacional i de manera progressiva l'internacional.
Hem de promoure el comerç local i de proximitat per anar reactivant-ho tot gradualment. Visit València
Tots els plans presentats anteriorment busquen, a més, un suport al sector mitjançant la disposició d'informació rellevant sobre l'activació de l'oferta, els mercats i el comportament consumidor. De la mateixa manera, s'incentivaran mitjançant els programes de monitoratge, de difusió d'informació de valor al sector, d'ajudes municipals o de reforç de la imatge del turisme per intensificar la participació empresarial i social i d'aquesta aportar una visió del nou turisme.

 

Destacats