La segona edició del World Paella Day se celebrarà el 20 de setembre

El próxim 20 de setembre la Paella tornarà a fer-se viral amb la celebració del segon Dia Internacional de la Paella

Guardar

world paella day1
world paella day1

Després de l'èxit de l'edició passada, enguany el 20 de setembre tornarà a convertir-se el dia en què la paella estarà en boca de tots. Emiliano García, al costat de Francesc Colomer, secretari Autonòmic de Turisme; i Jordi Mayor, el Diputat de Turisme han presentat aquest matí a l'Ajuntament de València la que serà la pròxima edició del Dia Mundial de la Paella.

Aquesta celebració es va poder gaudir per primera vegada l'any passat, posant el nostre producte gastronòmic més icònic en el focus mediàtic de tot el món, compartint-se a través de les xarxes socials gràcies a influencers i personatges públics, apareixent en els mitjans de comunicació de diferents països, o amb esdeveniments i showcookings en ciutats com Nova York, París o Tòquio.

En paraules de Jordi Mayor, es tracta d'"un esdeveniment únic, igual que és un plat únic". La paella representa el territori, i tot el que es vol mostrar des de Turisme sobre València. Colomer ha explicat també que la paella és un símbol identitari del nostre estil de vida, que va més enllà d'un producte gastronòmic. La paella és també un ritual familiar i de fraternitat, d'autenticitat.

A més, el World Paella Day 2019 també es converteix en un promotor dels nostres productes de proximitat de gran qualitat. Enguany, s'insta que la gent participe parlant del seu ingredient favorit de la paella.

Setze xefs seran els encarregats d'elaborar les 16 paelles que es podran degustar el pròxim dia 20 de setembre en la Plaça de l'Ajuntament. En la mateixa plaça també es podrà gaudir de diferents activitats relacionades amb la nostra paella durant aquest dia.

També es pot participar a través de les xarxes socials, amb l'etiqueta #WorldPaellaDay. Durant la celebració de l'any passat, es va aconseguir que estiguera en trending topic durant 9 hores.

Un esdeveniment internacional per a celebrar la paella

La cobertura mediàtica en diferents ciutats del món serà molt important, i arribaran a celebrar-se esdeveniments com una masterclass de paella a Londres. També, el cuiner valencià Rafael Vidal estarà a Nova York mostrant la vertadera paella valenciana. Fins i tot a Tòquio, on ja s'han oferit 40 restaurants locals per a servir paella en un esdeveniment que durarà tota una setmana. Altres ciutats internacionals participants són Milà, Rotterdam, París (on estarà present Jordi Mayor), Zurich, Quito o Moscou.

D'altra banda, Francesc Colomer ha volgut destacar l'encert amb el qual s'ha promocionat i posicionat aquest esdeveniment a tot el món. "Va ser un encert fer-ho de manera col·lectiva", ha expressat, ja que l'esdeveniment és una col·laboració de diverses entitats com la Federació d'Hostaleria de València, Restaurants de València, Arròs de València, el Concurs Internacional de Paelles de Sueca, Turespaña i Wikipaella. Aquesta obstinació i el treball en equip han aconseguit que aquest esdeveniment arribe a ser vertaderament internacional, posant a la paella com una icona de la nostra terra, de la nostra gastronomia i també del nostre turisme.

Arxivat a:

Destacats