La Reina Letizia ressalta a València la labor de Creu Roja com a "reflex de tot el bo que ofereix un ésser humà"

Guardar

La Reina Letizia i el president de Creu Roja Española, Javier Senent, a València
La Reina Letizia i el president de Creu Roja Española, Javier Senent, a València

La Reina Letizia ha presidit aquest dimarts a València l'acte de celebració del Dia Mundial de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja, en el qual ha mostrat el seu suport al treball "acreditat i esforçat" de la institució humanitària que, en les seues paraules, és "reflex de tot el bo que ofereix un ésser humà"

L'acte, en el qual s'han entregat les Medalles d'Or 2022 de Creu Roja i sota el lema 'Ser millors', ha tingut lloc a l'Auditori Roig de l'Oceanogràfic, amb la presència de representants de la societat civil i autoritats públiques, entre elles el ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá; el president de la Generalitat, Ximo Puig; la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, i l'alcalde de València, Joan Ribó.

Enguany les Medalles d'Or han reconegut a Nilofar Bayat, esportista en cadira de rodes que va aconseguir escapar de l'Afganistan; el cap de la secció de cures pal·liatives pediàtriques de l'Hospital Infantil Universitari Niño Jesús de Madrid i impulsor de la Fundació Porque Viven, Ricardo Martino; la fotògrafa brasilera i creadora del projecte Humanae, Ángelia Cass; la Fundació SERES; l'enginyera industrial del CSIC que ha desenvolupat el primer exoesquelet biònic per a menors amb atròfia muscular especial, Elena García Armada, i l'Associació Valenciana Casa Caridad. Per part seua, la Creu Roja Libanesa ha rebut la Placa d'Honor.

Durant la seua intervenció, la Reina Letizia ha expressat el seu "reconeixement i agraïment" a aquestes persones i entitats que "ens ensenyen com ser millors" i que "són diverses i tenen una forma diversa de mirar el món", però "en tota la seua diferència troben la manera d'escoltar, crear per a transformar, atendre, cuidar i solucionar".

"Troben fortaleses en qui se sent feble, donen esperança a qui viu en la foscor, ofereixen consol per a qui ha perdut tot i alternatives per a qui té les portes tancades", ha posat en valor.

DESAFIAMENTS

La reina ha incidit en què "els problemes i tensions constants a les quals el món està sotmés" --com la covid, guerres i els moviments migratoris deguts al canvi climàtic, als conflictes armats o a la pobresa-- són "un desafiament per a una organització com Creu Roja que és global i que està compromesa amb cada ésser humà en qualsevol part del planeta que necessite ajuda del tipus que siga".

En eixe sentit, ha agraït "el treball esforçat de sempre" de Creu Roja, amb "més intensitat en els últims anys", que ha fet que "continue creixent i demostrant que continua sent necessària, que està preparada i que és el reflex de tot el bo que ofereix un ésser humà: empatia, comprensió, ajuda, unió, amor, consciència de l'altre. Humans que cuiden a humans".

La Reina ha al·ludit a les paraules d'Inés Enciso en un vídeo projectat durant la gala, en el qual ha parlat de "la força d'una mirada que es prolonga". "És la mirada de Creu Roja, la que revela que els nostres avenirs estan entrellaçats i que tots formem part d'això i això és la vida", ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats