La presència de voluntaris de Creu Roja en el bosc de la Devesa este estiu ha permés atendre vora 500 incidències

Guardar

El_saler_devesa_pinar
El_saler_devesa_pinar

El regidor delegat de Conservació d'Àrees Naturals i Devesa-Albufera, Sergi Campillo, ha manifestat la seua satisfacció pels resultats del projecte de voluntariat ambiental que l'Ajuntament i la Creu Roja han desenvolupat este estiu en el bosc de la Devesa. La presència dels voluntaris en la zona ha permés que s'atengueren vora 500 incidències de tipus divers, i s'ha reflectit també en l'absència d'incendis durant tota la temporada estival.

En total, els 318 voluntaris i voluntàries socioambientals que han participat en la campanya han registrat 485 incidències, de les quals 9 van ser emergències, 52 incidències urgents (que es van solucionar al moment), i la resta, registres de necessitats de manteniment del parc natural. Així ho ha donat a conéixer hui el regidor de Devesa-Albufera, Sergi Campillo, acompanyat per la vicepresidenta provincial de la Creu Roja Espanyola a València, Amparo Noguera, i la vicepresidenta local de l'entitat a València, Amparo Pérez.

Tant l'edil com les representants de l’ONG han destacat la importància d'este programa, nou per la seua metodologia, ja que, a les habituals labors de vigilància de l'entorn, s'han afegit per primera vegada tasques de sensibilització i contacte humà directe amb els visitants del bosc. Per a això, des de l'Ajuntament es va formar prèviament els voluntaris, tant en normativa aplicable a la Devesa, com en coneixement de les característiques, valors, evolució històrica i problemàtica específica d'este bosc.

Arxivat a:

Destacats