La presència de coronavirus descendeix de forma "abrupta" a les aigües residuals de València

Elisa Valía recorda a la població que encara estem en una pandèmia i alerta de l'esforç que suposen els contagis per al sistema sanitari

Guardar

La regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valía
La regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valía

L'anàlisi de les aigües residuals ha confirmat les previsions del Cicle Integral de l'Aigua, i la presència del coronavirus ha experimentat un abrupte descens a la ciutat de València en les últimes dues setmanes. Les últimes dades registrades indiquen, segons ha apuntat la regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valía, que València està pel camí d'aconseguir el punt més baix de l'última onada de la covid després d'haver deixat registres molt significatius en pràcticament tots els districtes al llarg del mes de gener. "Tenim bones dades pel que fa a la concentració de restes genòmiques de coronavirus a la ciutat. Es compleixen les previsions que vam anunciar fa un parell de setmanes i estem en nivells similars als que registrem el final de l'onada de fa just un any", ha explicat l'edil.

Els últims mesuraments realitzats per Global Omnium en virtut del conveni signat amb l'Ajuntament de València han llançat la presència de 58 milions d'unitats genòmiques del virus, una xifra ostensiblement menor que la registrada fa només dues setmanes, el passat 18 de gener, quan les anàlisis van detectar fins a 148 milions. "Tenim un ritme de descens molt pronunciat, estem reduint entre un 33 i un 50% setmanal des de fa quatre setmanes. Esperem que ara s'alentisca progressivament aquest ritme de baixada de concentració", ha subratllat Valía.

Pel que respecta a la situació dels barris, sud de Tránsits, el nord dels Poblats Marítims i Sant Marcel·lí són els que han marcat els registres més alts mentre que Algiròs, el centre de Poblats Marítims, Natzaret, Fuensanta-Olivereta-Tres Forques, Jesús-Patraix i Perellonet i Castellar mantenen encara registres per damunt de la mitjana de tota la ciutat.

Malgrat les bones dades, Valía ha recordat que el coronavirus continua sent present i ha apel·lat a la responsabilitat amb la qual els valencians estan responent des de l'inici de la crisi sanitària. "No hem d'oblidar que no hem superat la pandèmia encara, però entre tots i totes estem aconseguint doblegar la corba d'aquesta onada i, per tant, estem en el camí de reduir els efectes d'una incidència acumulada tan alta que tensa el sistema sanitari i, en general, tot el sistema productiu", ha finalitzat.

Destacats