La Policia Local estudia novas mesures per a previndre la pèrdua de xiquets a les platges

Guardar

0825 balance playas (3)
0825 balance playas (3)

L'alcaldessa accidental i regidora delegada de Protecció Ciutadana, Sandra Gómez, ha realitzat hui un balanç de les actuacions de la Policia Local en el marc de la campanya estival 2016, que s'ha caracteritzat per la resposta municipal a les noves necessitats que planteja la ciutadania. Gómez ha destacat la importància de les actuacions dels agents en matèria de protecció i servicis humanitaris, que s'han concretat en més de 200 servicis (38 d'estos en les platges del sud), des d'atenció en casos d'accidents, talls, pèrdues o ajuda per casos de xiquets o xiquetes perduts, entre altres.

De fet, la regidora ha anunciat que s'està estudiant el disseny d'un sistema específic per al control dels xiquets i xiquetes de poca edat en les platges, per a previndre que puguen perdre's o per a localitzar ràpidament els seus familiars en els casos de pèrdua. S'estan estudiant mesures com l'ús de polseres identificatives, que s'entregarien als xiquets a la seua arribada a les zones de bany, amb un número de telèfon de contacte, entre altres accions.

Cal tindre en compte que la xifra de xiquets extraviats en esta campanya ha sigut elevada, un total de 95 fins a este moment (i encara no ha conclòs la temporada), que suposa una xifra inclús major que la de la campanya 2015, que es va tancar amb 80 pèrdues. “Tant els pares com els xiquets passen una mala estona”, ha subratllat la regidora, “pel que, des de la Policia Local, volem intentar ajudar a solucionar el problema”.

UN 73% MENYS D'INFRACCIONS PER MAL ESTACIONAMENT

La regidora i alcaldessa accidental ha destacat també en el seu balanç la important reducció en el nombre d'infraccions per mal estacionament en les pedanies del sud. Tal com ha recordat Gómez, des de l'Ajuntament s'han delimitat enguany zones d'aparcament específiques, s'ha millorat la senyalització i s'ha reforçat la presència de la Policia Local avisant i indicant als conductors que en determinades zones no es podia aparcar, “especialment”, ha subratllat, “perquè moltes vegades eixos mals estacionaments bloquegen els accessos als vials d'emergència per possible incendis en la Devesa”.

Es tracta d'una antiga reivindicació del Servici de Bombers, ha explicat la delegada, que s'ha coordinat amb la Policia Local, i que ha permés reduir en un 73% les infraccions pels mals estacionaments en les pedanies del sud.

DRÀSTIC DESCENS DE SANCIONS ALS AMOS DE GOSSOS

Així mateix, Sandra Gómez s'ha referit a la “dràstica” reducció de sancions a amos de mascotes, després de l'habilitació d'una zona de platja en què es permet la presència de gossos. “Es tracta d'una bona mesura de la regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano”, ha subratllat l'alcaldessa accidental, que ha destacat que el nombre de sancions ha passat de les 196 de l'any passat a 1 enguany. “Hi havia una necessitat i una inquietud que ha sigut coberta per part de l'Ajuntament”, ha destacat Gómez, “i que, pràcticament, ha anul·lat les infraccions”.

Quant a les actuacions de decomissos de material il·legal, la Policia Local ha traslladat a les platges la seua línia de minimització de la venda ambulant i a la manta, que era molt habitual en les temporades d'estiu en el Passeig Marítim. “Enguany hem fet un esforç molt important traslladant ací tota la línia que portem habitualment en el centre urbà i en els mercats extraordinaris”, ha destacat Gómez. Fins al moment, s'han alçat 126 actes i s'han decomissat 400 unitats de roba, sabatilles i altres objectes falsificats, així com 619 quilograms de venda d'aliments peribles que es venien sense autorització.

Finalment, la regidora ha destacat els bons resultats d'una de les novetats del servici estival de la Policia Local de 2016: per primera vegada enguany, des de les dependències de la Policia Local en la platja, s'han pogut arreplegar i tramitar denúncies de ciutadans i visitants per fets constitutius de delicte o falta (robatoris, violència...), que són competència de la Policia Nacional. Com es recordarà, des de l'Ajuntament es va signar un acord amb el Cos Nacional de Policia per tal que els ciutadans no hagueren de desplaçar-se fins a les dependències nacionals, sinó que tingueren la facilitat de fer-ho en les dependències de la Policia Local de la platja.

En total, s'han tramitat més de 40 denúncies, “cosa que demostra que s'ha adoptat una bona mesura i decisió, i que els veïns i els turistes han sentit l'atenció directa de l'Ajuntament en este lloc”, ha conclòs Sandra Gómez.

Arxivat a:

Destacats