La nova targeta València On incentiva el consum local per a mitigar els efectes de la Covid-19

Turisme, el patronat de Turisme i l'Ajuntament de València s'uneixen per a llançar una targeta que reactive el consum dels residents

Guardar

WhatsApp Image 2020-09-29 at 14.52.44
WhatsApp Image 2020-09-29 at 14.52.44

"100% digital i gratuïta", així l'ha definida Toni Bernabé, el director gerent de Visit València, aquest matí en la roda de premsa celebrada en el mateix Ajuntament amb la companyia del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer i Jordi Mayor, diputat de Turisme i el regidor de Turisme de l'Ajuntament de València, Emiliano García. El motiu de la congregació ha sigut la presentació de la nova targeta València On que, similar a la València Turist Card, ofereix múltiples descomptes a qui la utilitze. En aquest cas, està dirigida a tots els residents de la ciutat del Túria, és a dir, empadronats que superen els 18 anys.

Les persones usuàries podran utilitzar-la en els establiments que es vagen adherint a la iniciativa, que s'aniran actualitzant i podran ser consultats a la web. Fins al moment, ha explicat Emiliano García, ja participa un centenar d'empreses, entre botigues, locals d'oci, activitats de mobilitat sostenible i turístiques, cultura (museus, galeries d'art…), restaurants i bars, i salut i bellesa. Les persones usuàries hauran de validar sempre a través del QR l'ús del descompte o promoció perquè quede registrat.

La web recull detalladament tota la informació sobre el procés de registre, sobre els establiments adherits, i així mateix inclou un mapa de la província amb la localització geogràfica dels locals. A més, de manera periòdica s'aniran pujant i proposant plans, activitats i suggeriments que les persones usuàries podran realitzar en les poblacions i establiments participants.

Tal com ha explicat Emiliano García, «des de l'Ajuntament de València estem treballant per a acostar l'activitat turística a la ciutadania, no sols als habitants de la ciutat, sinó també de la província i de la resta de la comunitat». El regidor ha subratllat la importància d'incentivar el consum local, al qual ha definit com a «peça clau per a pal·liar l'impacte de la covid-19 sobre el sector turístic».

De fet, l'edil ha destacat la importància del turisme a la ciutat de València (suposa un 13% del PIB) i de la necessitat de reactivar este sector d'una manera àgil i segura. «I en esta reactivació, les persones residents són les peces fonamentals».

L'objectiu de llançar aquesta iniciativa és reactivar el consum per a mitigar l'efecte que la pandèmia del coronavirus està tenint a la ciutat. "Les empreses turístiques són les més afectades perquè enguany, el turisme ha sigut inexistent a causa de les quarantenes imposades pels països europeus cap a Espanya, i per les mesures restrictives que han fet que la població no isca de casa", explica Major. Per tant, aquesta targeta arriba per a intentar "arribar al final de la pandèmia amb una activitat estable".

El tipus d'activitats que es poden realitzar amb la targeta València On són múltiples, ja que les empreses que s'han adherit a la mateixa són de diferent naturalesa: botigues, oci, mobilitat sostenible (com a lloguers de bicicletes), museus, restaurants i bars... Fins i tot, el sector de l'oci nocturn quan la situació epidemiològica ho permeta. La targeta es llança amb 100 establiments adherits, però, d'ara en avant es poden apuntar els establiments que ho requerisquen: "aquesta targeta volem que siga una cosa viva que es puga anar transformant", ha explicat Jordi Mayor.

Per part seua, Francesc Colomer ha destacat la sostenibilitat de la proposta, ja que la targeta serà totalment en línia i funcionarà a través d'una app: no necessitarà lector QR per a la validació del local. "Volem transmetre que les empreses que es dediquen al turisme han fet els deures i s'han convertit en establiments segurs. Sí que es pot viatjar si es respecten les mesures de seguretat, i València és un lloc que per la seua situació epidemiològica és ideal per a realitzar-lo", explica.

Finalment, Bernabé ha volgut destacar que aquesta incipient tardor "és una temporada magnífica per a descobrir València, ja que hi ha ponts, festius i milers de plans que motiven l'ús d'aquesta targeta".

CONSCIÈNCIA DE SECTOR

En semblants termes s'ha manifestat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, qui ha assenyalat la idea sobre la qual s'assenta la iniciativa: «la consciència de sector, de causa comuna, que relaciona l'activitat del comerç, de la cultura, de la mobilitat, de la restauració…». I ha destacat l'«enorme esforç que ha fet el sector turístic per la seguretat, que cal posar en valor». Per part seua, el diputat provincial de turisme Jordi Mayor; ha assenyalat la «clara voluntat de buscar sinergies per part de les administracions participants».

Finalment, el director gerent de Visit València, Antoni Bernabé, ha explicat que la targeta, que és personal i intransferible (les persones menors d'edat podran gaudir de les ofertes acompanyades de persones adultes) estarà en vigor fins a cap d'any, encara que la idea és prorrogar-la més enllà. «L'important era traure-la i donar-la a conéixer, de manera que cada vegada se sumen més establiments i puga ser utilitzada per més persones», ha afirmat.

La Targeta València On forma part del «esforç impulsat des de l'Ajuntament a través de Visit València, en coordinació amb les altres administracions, per a impulsar accions ‘de ganxo’ que ajuden a dinamitzar l'activitat dels establiments», ha explicat el regidor Emiliano García, qui ha recordat altres propostes en la mateixa línia com la Setmana de la Paella i el Word Paella Day, o València Cuina Oberta. «L'objectiu és doble: buscar nous consumidors des de la perspectiva local, i generar negoci i fer costat amb les empreses valencianes amb iniciatives que estimulen el consum i que dinamitzen l'oferta», ha conclòs.

Destacats