La investidura de Ribó marcada per les reivindicacions de protecció de l'horta i l'habitatge enfront de l'especulació

Cuidem Benimaclet convoca una manifestació, aquest dissabte, a les 10.00 hores en la Plaça de l’Ajuntament

Guardar

cuidem-benimaclet
cuidem-benimaclet

Aquest dissabte, 15 de juny, tindrà lloc l'acte d'investidura de l'alcalde de València, Joan Ribó, en el Consistori. Per això, des de la plataforma Cuidem Benimaclet han convocat, eixe mateix dia, una manifestació en el centre de València per a "recordar-los, just el dia en què es configura el nou govern, que els aires de canvi són imparables", i que, ara, "tornen a tindre l'oportunitat de fer les coses bé".

D'aquesta manera, aquest dissabte, a les 10.00 hores, des de la Plaça de l'Ajuntament de València arrancarà aquesta manifestació que tracta de posar sobre la taula aspectes tan rellevants com la importància de protegir l'horta valenciana enfront de l'especulació urbanística o la protecció de l'habitatge com un dret bàsic, i no com un negoci.

En aquest sentit, des de la plataforma volen reivindicar, amb aquesta manifestació, "la paralització dels PAIs i de la ZAL; que s'adopten mesures definitives contra l'emergència habitacional perquè no hi haja ni un desnonament més; que es tracte l'habitatge com un bé bàsic i no com un negoci; i, finalment per a demanar un model territorial sostenible mediambientalment i socialment".

Per tots aquests motius, afirmen, "hem de fer pressió als carrers. Per això, us convoquem a fer soroll en la Plaça de l'Ajuntament perquè mai més hi haja una València sense nosaltres", conclouen.

Cal recordar que la plataforma Cuidem Benimaclet va nàixer com a moviment en repulsa del PAI de Benimaclet, que projecta, entre altres aspectes, la construcció de dues torres de fins a 30 altures amb 1.350 habitatges en el barri. Una proposta que no va ser molt ben acollida ni per col·lectius del barri, ni per alguns partits polítics que van demanar la reducció d'eixa edificació.

Des de llavors, aquest col·lectiu no solament ha estat impartint formacions als veïns i veïnes de Benimaclet per a donar-los a conéixer el que suposa la posada en marxa d'aquest PAI per al barri, sinó que han format part i han organitzat diverses manifestacions com la de "València no està en venda". Ara, aquest dissabte, esperen, de nou, que el nou govern escolte les seues peticions.

Arxivat a:

Destacats