La Generalitat millora les connexions de València i la seua àrea metropolitana

Mentre es treballa en la construcció de noves línies de Metrovalencia, dilluns que ve s’inaugura una nova línia de MetroBus

Guardar

viv_paro_20-08-2017_tranvia_foto
viv_paro_20-08-2017_tranvia_foto

En plena construcció de l'L10, que connectarà el barri de Natzaret amb el centre de València, passant per la Ciutat dels Arts i les Ciències, el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, anunciava, el passat cap de setmana, no només una ampliació del traçat de la línia 10 seguint el recorregut des de l'estació de Natzaret fins a la façana marítima, sinó, a més, la creació d'una nova línia tramviària, l'L11.

L'objectiu no és un altre que "millorar la integració del barri a la ciutat de València, i incorporar una nova via a les dues existents per a agilitzar la circulació dels tramvies". D'aquesta manera, es contempla, d'una banda, el desenvolupament d'un nou traçat tramviari – L11 – des de la Ciutat de les Arts i les Ciències, seguint per l'avinguda Menorca, fins a arribar a la façana marítima i integrar aquest nou tram amb la xarxa tramviària actual en la parada Grau-Canyamelar.

I, per un altre, l'ampliació de la línia 10 que, d'aquesta manera, unirà el centre de València amb la zona de la Ciutat de les Arts i les Ciències, el barri de Natzaret i tota la façana marítima, ampliant de manera molt considerable l'oferta de transport públic de la xarxa de Metrovalencia. Actualment, l'L10 està en obres, i s'espera poder inaugurar aquesta connexió en 2022.

No obstant això, des de la conselleria de Mobilitat no s'han oblidat de l'àrea metropolitana de la ciutat. En aquest sentit, fa un poc més de dues setmanes, entraven en funcionament un total de cinc línies d'autobús, que han permés reforçar el transport públic de les poblacions de Xirivella, Alaquàs, Manises, Alboraia, Quart de Poblet, Paterna, Aldaia i Burjassot.

Concretament, les línies que van entrar en servei van ser Xirivella- València (estació de metro Nou d'Octubre); Alaquàs-València (estació de metro Nou d'Octubre); Aldaia-Manises (estació de metro Salt de l'Aigua); Port Saplaya-València, i Quart de Poblet-Manises- Paterna-Campus de Burjassot. En paraules del conseller Arcadi España, "amb aquesta iniciativa s'aprofundeix en la vertebració del territori i es reforça la igualtat social amb l'augment de les opcions de desplaçament, sobretot, per a aquelles persones que no disposen de vehicle propi".

Així i tot, no són les úniques línies de MetroBus. A partir del pròxim dilluns, 1 de març, l'àrea metropolitana de València comptarà amb una nova línia, que unirà Albal, Catarroja, Massanassa, Alfafar i Benetússer amb el metro de Paiporta. "Amb aquesta nova línia, continuem connectant tots els municipis de l'àrea no sols de manera radial, és a dir, que confluïsquen amb València, sinó que també els connectem entre ells perquè es puga anar d'una localitat a una altra. És una nova visió del transport públic que potenciarem".

D'aquesta manera, l'inici de la línia serà a la Plaça del Jardí, al costat de l'Ajuntament d'Albal, per a buscar el corredor principal que uneix tots els municipis i que en cada terme adopta un nom. Així l'autobús passarà pel Camí Real de Catarroja, l'avinguda Blasco Ibáñez de Massanassa, l'avinguda de Torrent d'Alfafar i el Camí Nou de Benetússer per a prendre la rotonda de la CV-407 cap al carrer València de Paiporta i continuar fins a l'estació de metro. En total hi ha 20 parades distribuïdes entre les diferents localitats.

CONNEXIÓ AMB ELS PARCS INDUSTRIALS

I amb aquest mateix objectiu, s'han posat en marxa línies que uneixen la ciutat de València amb els principals polígons industrials. D'aquesta manera ja estan en funcionament la línia València-Parc Tecnològic- l'Andana, València-Parc empresarial Tàctica- Fuente del Jarro Nord i València-Fuente del Jarror; València-Polígon Industrial Juan Carlos I-Nord-l'Ermita, i València-Polígon Industrial La Reva-l'Oliveral, que també dona cobertura a la base de l'Organització de les Nacions Unides de Quart de Poblet.

A partir del dilluns, nou Bo 10

A partir de l'1 de març, entra en vigor el nou Bo 10 per a viatjar en MetroBus per l'àrea metropolitana de València. Aquest nou títol redueix el preu del viatge en un 30%, i permet evitar l'ús dels diners que, fins ara, no era possible.

Aquest nou bo de 10 viatges té un preu de 7,20 euros, 10,40 euros, 14,00 euros i 20,00 euros per als desplaçaments entre una, dues, tres i quatre zones, sent les tarifes equiparables amb les de la targeta TuiN de Metrovalencia.

Així mateix, aquest bo permet un transbord en la xarxa de MetroBus durant els 60, 90, 110 o 120 minuts següents a la primera validació, segons les zones transitades, i es pot adquirir en estancs, quioscos i punts de venda habilitats, en l'aplicació RecargaMobilis, en les taquilles i màquines d'autovenda de la xarxa d'FGV i en l'oficina d'atenció al client de l'ATMV.

Destacats