La Fe elabora 20 vídeos de suport psicològic davant problemes emocionals

Els vídeos ofereixen eines de relaxació, exercici físic, higiene de la son, gestió emocional i maneig de pensaments pertorbadors.

Guardar

La Fe elabora 20 vídeos de suport psicològic davant problemes emocionals

El Servei de Psiquiatria i Psicologia Clínica, juntament amb la Unitat de Comunicació de l'Hospital La Fe de València, ha elaborat un total de 20 vídeos per a pacients i professionals en els quals s'aborden temes com el mindfulness, l'exercici físic, la higiene de la son i el control de pensament i de les emocions.

Aquestes reproduccions, disponibles en el canal de Youtube del centre hospitalari, estan organitzades en quatre grans blocs, amb cinc vídeos cadascun, que busquen oferir eines per a abordar possibles problemes emocionals sorgits de situacions que poden generar angoixa, estrés o ansietat, tant en àmbit professional com social i familiar.

En el primer bloc es proposen exercicis variats de tonificació, resistència i flexibilitat d'intensitat variable. En el segon es tutoritzen sessions d'introducció a la meditació. En el tercer es proporcionen instruccions sobre rutines saludables per a millorar els ritmes circadiaris del somni, facilitant la conciliació i s'explica la influència del consum de tòxics i substàncies excitants. També ofereixen eines per a relaxar-se abans de ficar-se al llit i per a manejar pensaments negatius que poden generar ansietat i per tant, interferir negativament en el descans.

L'últim bloc de vídeos està orientat a tractar la importància dels pensaments i els seus efectes en les emocions i conductes. En aquesta sèrie es mostra com les reaccions davant determinats esdeveniments depén en gran part de la percepció, valoració i interpretació que cada persona fa subjectivament.

Segons Elisa Gallach, psicòloga de l'Hospital La Fe, "aquests continguts han tingut un gran acolliment. En aquests moments d'incertesa i complexitat, aquest tipus de suports, consells i pautes afavoreixen l'estabilitat emocional i es tornen molt útils per a afrontar el dia a dia i el funcionament quotidià". Fins al moment, aquesta llista de reproducció del canal de Youtube de l'Hospital La Fe compta amb prop de 5.000 visualitzacions.

Meditació mindfulness en el canal de televisió hospitalari

L'Hospital La Fe ofereix en el seu canal de televisió intern dirigit a pacients hospitalitzats, dins de la seua programació, vídeos de mindfulness orientats a aprendre tècniques que permeten aportar calma interior durant l'ingrés.

Aquesta sèrie de vídeos d'introducció en la pràctica de mindfulness, també disponibles en el canal de Youtube, estan dividits en diversos nivells a través dels quals es pretén ajudar a iniciar-se en una nova eina que els permeta resoldre situacions adverses a través de l'autocontrol.

Els vídeos es poden consultar en aquest enllaç del canal oficial de Youtube de l'Hospital La Fe de València.

Arxivat a:

Destacats