L'L10 avança per a convertir-se en una realitat en 2022

La nova línia tindrà un recorregut de 5,3 quilòmetres i un total de 8 estacions

Guardar

L10-alicante
L10-alicante

La futura línia 10 de Metrovalencia avança a bon ritme. De fet, com ha confirmat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, "el conjunt d'actuacions previstes per a posar en servei aquesta línia estan en execució o completades, amb l'objectiu d'aconseguir que en 2022 aquesta ampliació de la xarxa de Metrovalencia siga una realitat".

Una vegada completada l'L10 unirà, per fi, el barri de Natzaret amb el centre de la ciutat de València, però també amb la Ciutat de les Arts i les Ciències. Una millora substancial en les connexions de Metrovalencia, però que, a més, donarà solució a un deute històric que València tenia amb els veïns i veïnes d'aquest barri.

La nova línia, que combinarà trams subterranis i en superfície, tindrà un recorregut de 5,3 quilòmetres i un total de 8 estacions. Però, a més, es connectarà la futura estació del carrer Alacant amb les estacions de Xàtiva i Bailén a través de dos passos subterranis per als vianants. D'aquesta manera, aquests dos accessos per als vianants facilitaran, a les persones usuàries, els enllaços amb la resta de les línies de metro.

En aquest sentit, mentre el canó per als vianants subterrani, que connectarà amb l'estació de Xàtiva, permetrà el transbord amb les línies 3, 5 i 9; la prolongació fins a l'estació de Bailén, que es realitzarà aprofitant l'actual pas per als vianants en desús en el túnel de la Gran Via de les Germanies, facilitarà l'enllaç amb la línia 7 de Metrovalencia.

D'altra banda, respecte a la connexió amb metro amb la Ciutat de les Arts i les Ciències, la Generalitat va iniciar, fa poc més d'una setmana, les obres d'ampliació de la plataforma tramviària de la parada existent que, després d'anys inutilitzada, es posarà en funcionament amb l'L10. Així, els treballs s'estan duent a terme en l'avinguda Antonio Ferrandis i afecten un tram d'un dels carrils de circulació de vehicles. L'objectiu d'aquesta intervenció és incorporar una nova via a les dues ja existents per a afavorir possibles maniobres i agilitzar la circulació dels tramvies que prestaran servei en el conjunt de la línia.

Aquestes obres, que finalitzaran a la fi del mes de febrer, estan incloses en les actuacions de condicionament de la superestructura de via, arquitectura i equipament, corresponents al tram en superfície, des de l'eixida del túnel en la rampa d'Amado Granell fins al barri de Natzaret.

Les intervencions previstes en aquest projecte contemplen, a més, tant la construcció al barri de Natzaret del depòsit provisional per a les unitats tramviàries que circularan, com la reconstrucció de la via en l'encreuament amb la calçada de l'avinguda Antonio Ferrandis amb l'avinguda Amado Granell, ja que aquests carrils van ser desmuntats fa anys.

Altres projectes destacats

D'altra banda, la Generalitat Valenciana ha previst la construcció d'una nova línia de metro, que connectarà l'Hospital La Fe amb l'estació del carrer Alacant, passant pel barri de Malilla.

Així mateix, en l'estació d'Empalme de Burjassot s'estan executant les obres de soterrament de vies, que suposaran un abans i un després per a aquesta localitat perquè, en paraules del conseller, "a més d'integrar la ciutat, millora la seguretat i contribueix a generar ocupació". Aquesta actuació és una reivindicació històrica dels veïns i veïnes de Burjassot, que es va projectar en 2007 i que, finalment, va ser adjudicada en 2019. No obstant això, a causa de la pandèmia del coronavirus, no s'ha pogut posar en marxa fins ara.

Destacats