L'Estació d'Autobusos de València, més prop de la seua modernització

En la reunió entre el conseller Arcadi España i l’alcalde de València es va avançar que el projecte es presentaria en breu

Guardar

estacion-autobuses-valencia
estacion-autobuses-valencia

L'Estació d'Autobusos de València s'ha anat degradant amb el pas dels anys fins al punt de convertir-se en una de les infraestructures més abandonades de la ciutat. Un servei de transport obsolet, però que continua comptant amb una gran afluència d'usuaris i usuàries. Així, amb l'ànim de dignificar aquest servei, el novembre de 2019, el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, es reunia amb l'alcalde de València, Joan Ribó, per a abordar un estudi que permetera la modernització de la tercera porta d'entrada a la ciutat.

Doncs bé, sembla que les paraules es convertiran en fet més prompte que tard. Aquesta setmana, el conseller i l'alcalde del cap i casal van mantenir una reunió en la qual es va confirmar que el projecte de modernització de l'Estació d'Autobusos de València es presentaria en breu. D'aquesta manera, encara caldrà esperar per a conéixer més detalls sobre com serà la nova imatge de l'estació.

Aquest recinte està supeditat a una concessió de la Generalitat Valenciana. No obstant això, des de l'Ajuntament de València porten anys demanant una actualització. De fet, el mateix alcalde de València, durant la campanya electoral, urgia a la Generalitat a escometre aquest projecte en el menor temps possible, ja que, com explicava, "és necessari comptar amb mecanismes de seguretat, millorar l'accessibilitat i reformular els comerços situats en el seu interior".

Aquest projecte de modernització de l'Estació d'Autobusos de València forma part del pla de millora de la mobilitat de la conselleria encapçalada per Arcadi España. De fet, l'aposta per models de transport més sostenibles, millorant la connectivitat entre ells per a facilitar el seu ús a la ciutadania ja està donant els seus fruits.

En aquest sentit, a la creació de noves línies de MetroBus per a connectar els municipis de l'Horta Sud tant amb València, com amb l'estació de metro de Paiporta, cal sumar la creació de les noves línies de Metrovalencia – L10, 11 i 12 – que consistirà a connectar, a través de l'L10, el barri de Natzaret amb el centre de la ciutat, passant per la Ciutat de les Arts i les Ciències, i es prolongarà fins a la façana marítima.

Així mateix, per a connectar la Línia 10 amb la zona del Grau, es desenvoluparà un nou traçat tramviari (L11) des de la Ciutat de les Arts i les Ciències, seguint per l'avinguda Menorca, fins a arribar a la façana marítima i integrar aquest nou tram amb la xarxa tramviària actual en la parada Grau-Canyamelar. I, finalment, l'L12 connectarà l'Hospital La Fe amb l'estació d'Alacant, passant pel barri de Malilla

CONNEXIÓ AMB ELS PARCS INDUSTRIALS

I amb aquest mateix objectiu, s'han posat en marxa línies que uneixen la ciutat de València amb els principals polígons industrials. D'aquesta manera ja estan en funcionament la línia València-Parc Tecnològic- l'Andana, València-Parc empresarial Tàctica- Fuente del Jarro Nord i València-Fuente del Jarro; València-Polígon Industrial Juan Carlos I-Nord-l'Ermita, i València-Polígon Industrial La Reva-l'Oliveral, que també dona cobertura a la base de l'Organització de les Nacions Unides de Quart de Poblet.
Destacats