L'elèctric guanyarà força en els pròxims quatre anys

Ribó ha anunciat que “s’incentivarà a la ciutadania” perquè es passe al vehicle elèctric

Guardar

Un cotxe elèctric
Un cotxe elèctric

Que la mobilitat ha canviat en aquests quatre anys és una realitat. El Govern de la Nau ha apostat per una mobilitat sostenible en la qual l'elèctric ha guanyat força, gràcies a mesures com la rebaixa de l'impost de circulació, en un 75%, per als vehicles elèctrics sense emissions, o la instal·lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics en diferents punts de la ciutat, com en l'aparcament de Bruges, per a facilitar el desplaçament a aquells que aposten per una València més neta.

Doncs bé, ara, la manera de moure's per la ciutat, com assegurava l'alcalde de València en funcions, Joan Ribó, "canviarà molt, en els pròxims quatre anys, apostant de forma decidida pels transports elèctrics". Així, i per a donar exemple, l'Ajuntament de València no solament "comprarà cotxes elèctrics", sinó que "incentivarà a la ciutadania perquè es passe a aquest tipus de vehicle, des del camió fins al patinet o la moto".

Es desconeix de quina manera es durà a terme aquest impuls de l'elèctric, encara que "la intenció és treballar conjuntament amb les empreses per motius de medi ambient i salut dels valencians i valencianes", amb l'objectiu de, a llarg termini, arribar al nivell d'altres ciutats europees. "No podem competir amb Noruega, que té un 70% de cotxes elèctrics, però volem anar darrere seu", ha apuntat Ribó.

Un altre dels punts forts d'aquest impuls de la mobilitat elèctrica és l'EMT. "Amb l'aposta per vehicles menys contaminants, estem aconseguint que el centre de la ciutat siga més habitable que mai", explicava el regidor de Mobilitat en funcions, Giuseppe Grezzi. I és que ja estan operatius 7 dels 12 nous autobusos de tecnologia híbrida que l'EMT posarà en circulació. Ell últim, entrava en funcionament aquest dilluns en la línia L11.

Aquestes inversions, que formen part del procés de renovació de la flota de l'EMT, es tradueixen en una reducció de la contaminació ambiental i acústica que beneficia a tota la ciutadania. En aquest sentit, cal ressaltar que des de 2015 s'han comprat 188 nous vehicles, i s'espera que, durant els pròxims tres anys, s'incorporen altres 150.

Finalment, en aquesta nova legislatura, també està pendent la instal·lació de quatre carregadors de vehicles elèctrics, que funcionaran a partir de l'energia de l'aigua, i que com va explicar en el seu moment el regidor del Cicle Integral de l'Aigua en funcions, Vicent Sarrià, permetran recarregar el cotxe en només dues hores, aproximadament.

Aquests quatre punts, que seran d'ús públic i gratuïts, se situaran en l'avinguda de les Corts Valencianes, en l'avinguda Regne de València, en la Plaça de la Reina i al voltant de l'Hospital General.

Destacats