València tria, aquesta vesprada, a les Falleres Majors de València de 2022

De les 26 candidates, només dos seran triades com a màximes representants de les festes josefines en l'acte de la telefonada

Guardar

Cort d'Honor de les Falles de València 2022
Cort d'Honor de les Falles de València 2022

Les Falles de València comencen a recuperar la normalitat. En un escenari millorat, i amb la pandèmia quasi controlada, les festes josefines ja miren el 2022 amb esperança i, sobretot, amb la il·lusió de poder celebrar, per fi, unes Falles com les d'abans. I, sens dubte, perquè això ocórrega, no pot faltar un dels actes més esperats per tots els fallers i falleres: l'elecció de les màximes representants de la festa.

La tradicional telefonada, que anunciarà el nom de les Falleres Majors de València de 2022, se celebrarà aquesta vesprada, 13 d'octubre, en l'hemicicle municipal. Serà el mateix alcalde de la ciutat, Joan Ribó, acompanyat del regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, qui s'encarregarà de llegir la decisió del jurat per a, a continuació, comunicar-li la notícia a la candidata triada a través de l'acte de la telefonada.

Serà en eixe moment quan es conega, en un primer moment, el nom de la Fallera Major Infantil de València 2022 i, a continuació, el de la Fallera Major de 2022. Joan Ribó despenjarà el telèfon per a felicitar les màximes representants de la festa gran la ciutat, que prendran el relleu a Consuelo Llobell, Fallera Major de València de 2021, i a Carla García, Fallera Major Infantil de València de 2021. Aquest acte es podrà seguir online a través d'aquest diari.

Un dia després, el 14 d'octubre, serà el torn de la Proclamació de les Falleres Majors de València que, acompanyades de les seues respectives Corts d'Honor, assistiran a l'hemicicle municipal per a donar principi, ja de manera oficial, al seu càrrec com a representants de les festes josefines. Sens dubte, dos dels actes més emotius del calendari faller.

Les candidates

El passat 2 d'octubre, La Fonteta acollia l'elecció de la Cort d'Honor de València 2022. En una nit plena d'emocions a flor de pell i molts nervis, el jurat seleccionava a 26 candidates – 13 infantils i 13 majors – que passaven a conformar les dues Corts d'Honor. De les triades,només dos seran proclamades com a Falleres Majors de València.

En el cas de la Cort major, el jurat ha triat a Beatriz Buigues Montoli, de la Falla Marqués de Solferit; Camila Román Pérez, de la Falla Regne de València-Sant Valero; Carla Colprin Martínez, de Doctor Olóritz-Arquebisbe Fabián y Fuero; Carla Julià, de Quart-Palomar; Carmen Martín Carbonell, de Poeta Alberola-Totana; Carolina Soriano Alabau, de Plaza Virgen de Lepanto; Claudia Mas Galarza, d'Exposició-Misser Mascó; Eva Alcahuz Martín, de la Falla Peleter-Erudit Orellana; Lucía Payá Ramírez, de la Falla Mestre Aguilar-Matías Perelló; Marina Ballester Estevan, de Plaza de Luis de Cano; María Albors Calduch, de la Plaça del Pilar; Paloma Eroles Martínez, de Conde Salvatierra-Cirilo Amorós; i a Sofía Guillot Aleixandre, de la Falla Lope de Vega.

Cort d'Honor Major 2022
Cort d'Honor Major 2022 (Fallas.com)

En el cas de la Cort Infantil de 2022, entre la qual es triarà a la Fallera Major Infantil de València de 2022, està formada per Adela García Gimeno, de la Falla Gloria-Felicitat-Tremolar; Alba Hurtado Escobar, de Federico Mistral-Murta; Carla Alcocer Majordom, de Regne de València-Císcar; Carla Vicente Alfonso, de Bolsería-Tros Alt; Carmen Calduch Sebastià, d'Avinguda Burjassot-Pare Carbonell; Carmen Giménez Alfaro, de la Falla Olivereta-Cerdà i Rico; Cayetana Santacruz Blasco, de Fernando el Catòlic-Ángel Guimerà; Daniela Alcoi Damià, de Plaza del Negret; Isabel Esplugues Balaguer, de Pobla del Duc-Benipeixcar; Nerea López Maestre, d'Enginyer José Sirera-Pius IX; Patricia Zucano Cívic, de Cuba-Puerto Rico; Sara Sellés Gutiérrez, de Costa i Borrás-Agustina d'Aragó; i Valentina Ravello Faubel, de Conde Salvatierra-Cirilo Amorós.

Cort d'Honor Infantil 2022
Cort d'Honor Infantil 2022 (Fallas.com)

 

Destacats