L'atur ha baixat en 14.758 persones respecte l'abril de 2021

València registra a l'abril la millor de xifra de contractes indefinits de tota la seua història, que creixen més d'un 1000% en dos anys

Guardar

La regidora d'Emprenedoria i Innovació Econòmica, Pilar Bernabé
La regidora d'Emprenedoria i Innovació Econòmica, Pilar Bernabé

La ciutat de València ha registrat l'abril de 2022, la millor dada de contractacions indefinides de la seua història, en créixer en més d'un 1000% el nombre de contractes d'aquest tipus des d'abril de 2020. Segons les dades facilitades per Labora el mes d'abril es van registrar 31.162 contractes, sent de tipus indefinit 13.232.

"La radiografia és aquesta: l'abril de 2020 només el 8,4% dels contractes era de tipus indefinit, mentre aquesta xifra ara ascendeix fins al 42,5%. Es tracta de la millor xifra aconseguida en conte a contractes de tipus indefinit des que es tenen registres. Aquesta dada confirma que la reforma laboral del Govern està sent un èxit perquè redunda de manera directa en l'estabilitat en el mercat de treball", ha remarcat la tinenta d'alcalde de Desenvolupament Econòmic, Pilar Bernabé.

Amb tot, les dades mostren un increment del 15% dels contractes registrats indefinits respecte a març d'enguany. I el creixement en termes interanuals supera el 300% (9.939 contractes indefinits més).

D'altra banda, aquest mes d'abril s'ha registrat un descens de l'atur de 14.758 persones respecte al mateix mes de 2021, i acumula ja huit mesos de baixades consecutives, segons les dades registrades per Labora.

"A més, les dades també són lleugerament millors que els de març d'enguany, un fet important que ens fa ratificar la tendència de recuperació econòmica i de l'ocupació", ha remarcat la regidora Bernabé.

D'altra banda, segons les últimes dades facilitades per la Seguretat Social, relatius al mes de març de 2022, el nombre d'afiliacions a la Seguretat Social a la ciutat de València ha augmentat fins a les 410.096, una xifra rècord dels mesos de març dels últims 12 anys, que, a més, suposa un augment de 28.120 afiliacions respecte a març de 2021. A més, segons les dades del primer trimestre de la EPA València, hi ha 2.000 persones més en actiu que fa un any.

"La recuperació econòmica s'està produint a la nostra ciutat. Ens trobem davant les millors dades del mes d'abril dels últims 12 anys, tant en xifres de desocupació com de contractacions. El dinamisme del mercat de treball que trobem en els últims mesos és un clar símptoma de la millora", ha indicat la regidora.

Així mateix, Pilar Bernabé ha defensat que València s'ha consolidat com a ciutat d'oportunitats i ha ressaltat que "la nostra ciutat està liderant la recuperació econòmica a Espanya. Hem sigut exemple de gestió en la tramitació d'ajudes als nostres sectors productius, perquè necessitaven un baló d'oxigen per a continuar amb la seua activitat i mantenir l'ocupació. Havíem d'estar al seu costat i així ho hem fet".

"Així i tot, encara que les dades avalen la nostra gestió i ens mostren que anem pel camí adequat, no hem d'abaixar la guàrdia. Continuarem treballant per a millorar l'ocupabilitat dels valencians i valencianes i així ho fem des de València Activa", ha conclòs la regidora Bernabé.

Destacats