L'aposta pel tramvia impulsa la mobilitat sostenible de València

Les Línies 10, 11 i 12 de Metrovalencia comptaran amb aquest mitjà de transport, la recuperació del qual en 1994 va ser pionera entre les capitals espanyoles

Guardar

viv_paro_20-08-2017_tranvia_foto
viv_paro_20-08-2017_tranvia_foto
La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat segueix amb la seua aposta per la mobilitat sostenible. La setmana passada tenia lloc per part del conseller Arcadi España la presentació de la que serà la nova Línia 12 que arribarà a l'Hospital La Fe. A més, es coneixia que pròximament es licitaran dels projectes de la Línia 11 i d'ampliació de la Línia 10 des de Natzaret fins a la façana marítima de València.Unes línies que tindran com a protagonista el tramvia, un mitjà de transport públic i sostenible que València va recuperar fa 27 anys, sent la primera ciutat espanyola en apostar per la seua recuperació i que hui dia està estés en un gran nombre de capitals.El mateix España assegurava que aquest mitjà de transport "mira al futur amb optimisme, decisió i il·lusió amb l'impuls donat per la Generalitat per a la construcció de la nova Línia 10 (Alacant-Natzaret-Grau), Línia 11 (Alacant-Port) i Línia 12 (Alacant-La Fe) de Metrovalencia".

165 MILIONS DE VIATGERS

L'anunci de la que serà la futura Línia 12, realitzat divendres passat, va coincidir amb l'aniversari de l'aposta per aquest mitjà de transport en el cap i casal. Va ser el 21 de maig de 1994, amb l'obertura de la Línia 4, quan es va recuperar un sistema de transport públic que des de finals del segle XIX fins a 1970 havia vertebrat la ciutat i articulat la vida quotidiana dels seus habitants.Amb la recuperació d'aquest mitjà de transport per part de la Generalitat, València es convertia en la primera ciutat espanyola en recuperar un sistema de tramvia modernitzat. Arcadi España recordava que, des d'eixe moment, "la progressió del tramvia ha sigut constant, fins al punt que les grans capitals com Madrid, Barcelona, Sevilla o Bilbao han apostat per aquest mitjà de transport".La primera línia del tramvia es va inaugurar amb 9,8 quilòmetres de xarxa integrats en l'entorn urbà de la ciutat, circumstància que continua conservant, però ja amb 20 quilòmetres de longitud en l'actualitat. Un mitjà de transport que va començar amb 1,5 milions de persones usuàries i en aquests 27 anys ha desplaçat a més de 165 milions de viatgers i viatgeres amb les tres línies existents hui dia.

70 MILIONS D'EUROS D'INVERSIÓ

La Generalitat iniciarà aviat el procés de la licitació de la redacció del projecte per a completar el projecte constructiu de la nova línia de tramvia que arribarà fins a l'Hospital La Fe. El projecte permetrà definir les obres necessàries per a la construcció del tram que unirà la Línia 10 de Metrovalencia, que entrarà en servei en 2022, amb el centre sanitari.La nova Línia 12 permetrà enllaçar la Línia 10, entre les seues parades d'Amado Granell i Hermanos Maristas, amb l'Hospital La Fe de València. Segons la proposta realitzada per FGV, la nova línia discorrerà per la mateixa avinguda Hermanos Maristas i travessarà l'avinguda Ausiàs March, fins a enllaçar amb el carrer Isla Cabrera i seguir pel carrer Vicent Marco Miranda i arribar fins a l'avinguda Fernando Abril Martorell, on es troba el centre hospitalari.Aquesta alternativa constaria d'un recorregut d'aproximadament 4,1 quilòmetres de longitud, dels quals 2,2 quilòmetres serien comuns amb la Línia 10 partint de l'estació del carrer Alacant. No obstant això, el traçat definitiu serà el resultat de la decisió final que es prenga després de la valoració d'un primer estudi de planejament que començarà en els pròxims dies.En un mateix contracte es licitaran per part de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana també els projectes de la Línia 11 i ampliació de la Línia 10 des de Natzaret fins a la façana marítima de València. Aquests tres projectes sumen aproximadament uns 70 milions d'euros d'inversió.

DONARÀ SERVEI A 15.000 PERSONES

Diàriament, fins a 5.700 professionals sanitaris d'atenció especialitzada es desplacen aproximadament per a treballar a l'Hospital La Fe. En total, tenint en compte a personal sanitari, pacients i acompanyants, només en una jornada, 15.000 valencians i valencianes es desplacen a aquest centre sanitari tenint en compte les urgències, consultes externes, exploracions radiològiques, ingressos, procediments d'hospital de dia, intervencions quirúrgiques, naixements, etc.Segons afirmava el mateix conseller, "aquesta actuació, juntament amb la resta d'ampliacions previstes per a millorar la mobilitat a València, té com a objectiu estratègic satisfer les necessitats de mobilitat d'un gran nombre de persones". "Hem de proporcionar una opció fàcil, accessible, igualitària i no contaminant perquè qui haja de desplaçar-se a la Fe ho faça amb transport públic, amb Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana".
Destacats