L'aplicació mòbil del projecte Activage ajuda més de 500 persones majors i un miler de cuidadors durant el confinament per la Covid-19

El regidor d'Innovació, Carlos Galiana, destaca “el potencial en temps de quarantena” d'este programa pilot liderat per Las Naves

Guardar

0414 Foto usuària ACTIVAGE
0414 Foto usuària ACTIVAGE

El regidor d'Innovació, Carlos Galiana, ha destacat "el potencial en temps de quarantena del projecte pilot" ACTIVAGE sobre «Smart Living per envellir millor», liderat per Las Naves i en el qual participen més de 500 persones majors i al voltant de mil cuidadors a la ciutat de València. Familiars o cuidadors, "simplement utilitzant una aplicació instal·lada al mòbil", poden seguir l'activitat de les persones majors de 65 anys que viuen soles o passen gran part del dia sense companyia, gràcies a la instal·lació de sensors de presència i moviment als seus domicilis.

Gràcies a la tecnologia del projecte europeu ACTIVAGE que s'està desenvolupant a la ciutat de València, les persones majors estan monitorades a través dels sensors instal·lats en les seues cases. D'altra banda, els seus familiars o cuidadors poden fer un seguiment de l'activitat dels majors dins i fora de la casa, a través d'una aplicació mòbil (d'ús exclusiu per als participants), i reaccionar si és necessari en cas de comportaments inusuals.

El regidor d'Innovació, Carlos Galiana, ha assenyalat que "en temps de quarantena este programa pilot està demostrant tot el seu potencial, fins i tot en situacions complicades, tant per a les persones majors com per als familiars, ja que poden consultar els moviments del familiar en casa o, en cas que hagen eixit, conéixer en quin moment del dia ho han fet, si han realitzat el recorregut habitual i quina ha sigut la duració de l'eixida, simplement utilitzant una aplicació instal·lada al mòbil".

Este projecte desenvolupat a la ciutat està liderat per Las Naves, centre d'innovació de l'Ajuntament de València, juntament amb les entitats Atenzia, Gesmed i Iniciativa Social Integral, especialitzades en teleassistència, ajuda a domicili i altres servicis sociosanitaris destinats a la tercera edat. Mysphera actua com a desenvolupador de la tecnologia, la qual permet reforçar l'autonomia de persones majors que viuen soles amb l'atenció i seguiment "en remot" dels seus familiars.

Galiana ha recordat que a València hi ha més de 43.600 persones majors de 64 anys vivint soles, "a les quals, amb molta seguretat, els seria de molta utilitat, a elles i al seu entorn més pròxim, el poder comptar amb una tecnologia com la de ACTIVAGE".

ACTIVAGE té com a finalitat aconseguir un envelliment més actiu i saludable de les persones majors a través de l'ús de les tecnologies conegudes com a "Internet de les Coses". En concret, es desenvolupa actualment en 12 pilots repartits al llarg de 9 països europeus. Compta amb una dotació de 25 milions d'euros, dels quals 1'7 milions estan assignats a València.

Arxivat a:

Destacats