L'AMPA de l'IES Campanar i l'Associació de Veïns demanen la màxima presencialitat de l'alumnat per al pròxim curs

Guardar

IES Campanar
IES Campanar

Des de l'AMPA de l'IES Campanar i l'Associació de Veïnes i Veïns de Campanar, volen cridar l'atenció de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport sobre la situació de l'institut, amb la finalitat que el pròxim curs no es repetisquen les condicions de semipresencialitat adoptades enguany amb motiu de la COVID i "derivada de la falta de planificació i la falta de mitjans tècnics i infraestructures del centre".

Durant el present curs els alumnes de l'IES Campanar, excepte 1r de l'ESO i 2n de Batxillerat, acudeixen a l'institut en dies alterns el que provoca, entre altres coses i malgrat les informacions facilitades a l'inici de curs per la direcció del centre, "una clara disminució dels continguts d'aprenentatge programats per als diferents cursos (en un percentatge del 50% aproximadament). Això suposa un minvament important a l'hora d'afrontar el pròxim curs, amb l'agreujant que, en el cas dels estudiants de 1r de Batxillerat, tenen ja pròximes les Proves d'Accés a la Universitat (PAU)".

Des de l'AMPA es va proposar l'adopció de diferents mesures destinades a pal·liar en la mesura que siga possible aquesta greu situació, com l'ús d'infraestructures pròximes. "En aquest sentit, cal ressenyar que, en el nostre institut, existia, fins a 2018, un pavelló que allotjava aules i laboratoris que va ser demolit per contenir fibra de vidre en les seues estructures. Mai més es va reposar aquest edifici, instal·lació que haguera evitat la situació actual. Però és que, a més, a 50 metres de l'institut ha romàs tancat el Centre d'Activitats de Persones Majors de Campanar, una instal·lació que haguera sigut possible utilitzar com a aules provisionals, la qual cosa no va ser possible per la negativa de l'IES Campanar".

"Ens trobem en un moment del curs i davant una situació sanitària a partir de la qual, amb diàleg i una planificació, seria possible trobar mesures per a poder esmenar aquesta situació de desigualtat per al pròxim curs. D'aquesta manera es podria millorar significativament el rendiment de l'alumnat, no deixant-los en una situació d'inferioritat davant qui han pogut gaudir d'unes condicions de presencialitat total i un seguiment o acompanyament emocional adequat".

Així, conclouen, "atés que existeixen possibilitats reals per a poder esmenar aquesta situació de cara al pròxim curs, emplacem a la Conselleria d'Educació i a la direcció del centre a buscar les alternatives per a un ensenyament públic de qualitat. Les nostres filles i els nostres fills s'ho mereixen. Per al pròxim curs exigim presencialitat total com ja s'està implantant en altres comunitats autònomes".

Arxivat a:

Destacats