L'Ajuntament trasllada al Consell les actuaciones més urgents

Entre ellas la Linea T2, la reordenación de la antigua Fe y la supresión de barracones.

Guardar

Així, l’alcalde de València ha traslladat al Consell unes prioritats que passen per la posada en marxa de la Línia T2 de Ferrocarrils de la Generalitat; el desdoblament del Col·lector Nord del Tram III del Túria; la reordenació de l’antic hospital La Fe de Campanar; la supressió dels barracons de tots els centres educatius de la ciutat, i finalment l’adaptació del Convent de la Trinitat com a infraestructura cultural.

Respecte de la Línia T2 del metro, l’alcalde Joan Ribó ha destacat que “es tracta d’una infraestructura bàsica per a la ciutat, que ha de servir per a connectar Natzaret amb la resta de la ciutat i potenciar així una mobilitat molt més sostenible”. Amb una primera fase de la infraestructura bàsicament enllestida, l’Ajuntament reclama la posada en marxa, almenys, de la part de la línia que ja és una realitat.

Quant al desdoblament del Col·lector Nord del Tram III del Túria, cal recordar que està previst en el Pla de Conca del Xúquer i que, tal i com ha dit Ribó, “és vital per a resoldre el final de l’antic llit del riu”. El col·lector actual s’encarrega de derivar les primeres aigües de pluja cap a la depuradora de Pinedo, però no pot assumir tot el volum, per la qual cosa es fa imprescindible este desdoblament.

“L’antic hospital La Fe de Campanar és una mostra de com actuava l’anterior govern autonòmic i la desídia instal·lada en el municipal, tots dos del mateix símbol polític” ha dit Ribó respecte d’esta infraestructura. A banda de reprotxar la falta de previsió fins ara, l’alcalde demana que es reordene un recurs que, tant pel valor del territori que ocupa, com per l’edificació en sí mateixa, estan desaprofitats. Per això Ribó planteja la possibilitat d’instal·lar-hi equipaments de barri i possiblement també de ciutat.

EDUCACIÓ I CULTURA

L’Ajuntament també reclama la progressiva supressió dels barracons escolars i la seua substitució per edificacions aptes per a l’escolarització dels xiquets i joves de la ciutat, “després de la nefasta etapa de governs del PP en matèria d’infraestructures educatives, on semblava que hi havia més interès per instal·lar barracons que per fer escoles i instituts dignes”, ha asseverat Ribó.

Per últim, l’Ajuntament demana a la Generalitat que comence l’adaptació del Convent de la Trinitat com a infraestructura cultural, amb l’objectiu últim d’ampliar en un futur el Museu de Belles Arts Sant Pius Vé, que és de titularitat estatal, però de gestió autonòmica. Per això, l’Ajuntament proposa que, juntament amb les institucions pertinents, la Generalitat puga començar a adaptar els usos d’este edifici, tal i com es va fer a Madrid amb l’ampliació del Museo del Prado mitjançant el claustre de Los Jerónimos.

 

Destacats