L'Ajuntament ja treballa sobre les al·legacions del PEC del Cabanyal

Guardar

PEC Cabanyal
PEC Cabanyal

El regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, ha informat aquest matí que, encara que el termini per a presentar les al·legacions finalitza el pròxim 15 d'abril, l'Ajuntament ja treballa sobre alguns aspectes del Pla Especial del Cabanyal-Canyamelar, «que han sigut debatuts amb la gent del barri, ja que ha sigut redactat tenint en compte les idees i criteris aportats pels veïns després d'un procés de debat i participació pública, que continua obtenint resultats molt positius», ha destacat.

Després de la presentació del pla, tant l'Associació de veïns com la Plataforma Salvem el Cabanyal-Canyamelar, juntament amb altres agents del barri, van expressar les seues objeccions a determinades qüestions que van ser debatudes amb l'Ajuntament. Després d'estudiar-les, Vicent Sarrià ja va afirmar en la sessió informativa que va tindre lloc en el Teatre El Musical que anaven a ser tingudes en compte en la pròxima versió del document.

Entre els aspectes que està treballant l'equip redactor per a assumir aquestes propostes, es troba la reducció d'altures en les unitats d'execució de Doctor Lluch i les dues unitats de Portuaris, que passen de cinc altures a tres (planta baixa més dues) amb possibilitat de porxe.

A més, en la unitat d'execució d'Eugenia Viñes, també nomenada de les piscines, es mantindran les edificacions existents generant una illa amb la mateixa tipologia d'edificis que envoltarà el xalet de Demetrio Ribes, conservant el seu context original. Així mateix, les cases contigües al col·legi d'Eugenia Viñes es protegeixen, evitant així la possibilitat de l'enderrocament.

D'altra banda, també es tindrà en compte la petició de reducció d'apartaments turístics en la primera línia de platja, fixada actualment en el 30% i 40%. «Amb aquestes consideracions també es dóna resposta a la major part de les observacions del Consell de Cultura, que van en la mateixa línia de les realitzades pels veïns i veïnes del barri», ha assegurat Sarrià.

Destacats